U bent hier

1000 bloemen voor de Dag van de Ouderen

Het BuurtPensioen wordt zelfstandig

Sinds 1 januari 2022 is Het BuurtPensioen – Pens(i)onsQuartier officieel een zelfstandige vzw. Het burenhulpnetwerk maakt dus niet langer deel uit van het Kenniscentrum WWZ. De verzelfstandiging ging ook gepaard met een naamsverandering. De vzw heet vanaf nu Accolage.
We verwelkomen je graag op onze nieuwe website www.accolage.be.

Depuis le 1er janvier 2022, Het BuurtPensioen - Pens(i)onsQuartier est officiellement une asbl indépendante. Le réseau d'entraide ne fait donc plus partie de Kenniscentrum WWZ. L'indépendance s'est également accompagnée d'un changement de nom. L'association à but non lucratif s'appelle désormais Accolage. 
Nous vous invitons à visiter notre nouveau site web www.accolage.be 

Een 30-tal deelnemers van Het BuurtPensioen heeft maandag in de buurt bloemen uitgedeeld om mensen te sensibiliseren over eenzaamheid bij ouderen en hen erop attent te maken dat een kleine attentie een groot verschil kan maken. Samen met onze partner Bras Dessus Bras Dessous werden 1000 bloemen uitgedeel in Neder-Over-Heembeek, Laken, Jette, Brussel Noord, Brussel Centrum, Elsene, Evere, Vorst en Ukkel

Met deze warme attentie willen we het grote publiek sensibiliseren voor de situatie van geïsoleerde ouderen en de kwetsbare situatie waarin zij leven, hen spreekruimte te geven en de deelnemers van de netwerken de mogelijkheid te bieden hun engagement te uiten.

Deze attentie legt de nadruk op het burgerlijk initiatief: iedereen kan een steentje bijdragen tot de strijd tegen eenzaamheid en isolement met kleine attenties.