U bent hier

Nieuw artikel beantwoordt de meest gestelde vragen over de Vlaamse Sociale Bescherming

Sinds enkele jaren is de Vlaamse Zorgverzekering veranderd van naam. Vandaag heet het de Vlaamse Sociale Bescherming. Deze naamsverandering was noodzakelijk omdat de Vlaamse regering de werking van de Vlaamse Sociale Bescherming enorm heeft uitgebreid. Deze veranderingen zijn ook belangrijk voor de Brusselaars. 

In het tweemaandelijkse magazine van het Brussels Ouderenplatform vzw geeft Kenniscentrum WWZ-medewerker Sjoert Holtackers een duidelijk en helder overzicht van de meestgestelde vragen en antwoorden. Zo bespreekt hij onder andere wat er in de Vlaamse Sociale Bescherming zit, legt hij uit wat zorgbudgetten, zorgtickets en mobiliteitshulpmiddelen zijn en geeft hij informatie of het al dan niet de moeite is om je aan te sluiten bij de Vlaamse Sociale Bescherming. Het artikel kan je hieronder raadplegen.

Artikel Vlaamse Sociale Bescherming

 

 

Sjoert Holtackers

sjoert.holtackers@kenniscentrumwwz.be
+32 (0)2 413 01 46
Lees ook 
mensen op straat

Als je je tijdig aansluit bij de Vlaamse Sociale Bescherming dan kan je beroep doen op een systeem van zorgbudgetten en tegemoetkomingen .

Welzijn
Zorg
grafiek persoonsvolgende financiering

Hoe kom je tot vraaggestuurde zorg en assistentie en tot een zorggarantie voor personen met de zwaarste ondersteuningsnood

Welzijn
Zorg
Hoe herken ik een handicap

Dé manier van omgaan met iemand die een beperking heeft, bestaat niet. Een beetje gezond verstand doet al wonderen. Hier vind je tips om beperkingen te...

Welzijn
Zorg

Het overleg- en samenwerkingsorgaan van de Nederlandstalige gehandicaptenzorg in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Welzijn
Zorg