U bent hier

Terranova

Terranova is een Vlaams erkend dagverzorgingscentrum voor ouderen en ook jongeren met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in Brussel. Het wordt uitgebaat door Sint-Vincentius, en is erkend voor 20 plaatsen. Omdat het aanbod voor mensen met NAH in Vlaanderen beperkt is, komen er vaak cliënten van buiten Brussel.

Terranova ligt op de campus van de hogeschool HUB, waar de opleidingen ergotherapie, optiek en optometrie, medische beeldvorming en verpleegkunde plaats vinden. Op dezelfde campus is er ook een kinderdagverblijf, een apotheek en een gehoorcentrum dat verbonden is aan het Sint-Jansziekenhuis.

De campus is een aangename omgeving, rustig maar toch levendig. Naast het reguliere personeel van het dagverzorgingscentrum zijn er ook altijd studenten van de HUB-afdelingen gezondheidszorg aanwezig. Zij helpen bijvoorbeeld bij kookactiviteiten of geven voorlichting over valpreventie. Voor de studenten is het een ideale plek om stage te lopen en praktijkervaring op te doen. Voor de ouderen is het aangenaam om door jonge mensen verzorgd te worden.

Het Kenniscentrum stelde voor de opleiding ergotherapie een kijkwoning ter beschikking. De ene ruimte is toegankelijk voor een rolstoel, de andere niet. Die ruimte is uitgerust met hulpmiddelen die ouderen toelaten om langer thuis te blijven wonen. De studenten gebruiken deze kamers als oefenruimte.

Blekerijstraat 23-29, 1000 Brussel