Ga verder naar de inhoud

Kruis­punt­den­ken in de praktijk

Aan de hand van het kruispuntdenken-model leer je kritisch kijken naar jouw eigen referentiekader. Je leert je eigen blinde vlekken, je privileges en uitsluitingsmechanismen herkennen. Met concrete casussen en methodieken leer je hoe je het kruispuntdenken kunt toepassen in de praktijk.  

Hoe hou je rekening met de diversiteit van jouw cliënteel? Hoe ga je om met de blinde vlekken in jouw organisatie? Hoe ga je om met discriminatie en onderdrukking op de werkvloer? 

In deze vorming over kruispuntdenken vinden we samen het antwoord op jullie vragen!  

Wat leer je?

  • Eigen referentiekader, identiteit en kruispunten verkennen: We leren hoe je een bredere kijk kan krijgen op deze superdiverse realiteit,  blinde vlekken kunt vermijden en op welk kruispunt je zelf staat
  • Kruispuntdenken op maatschappelijk niveau: We nemen het kruispuntdenken-model onder de loep en bekijken de maatschappelijke gevolgen van bepaalde denkpatronen. Aan de hand van  concrete casussen analyseren we welke dimensies, privileges en uitsluitingsmechanismen een rol spelen.
  • Kruispuntdenken in je werk en organisatie: Deze laatste dag gaan we aan de slag met casussen uit de eigen werkpraktijk. Ook bekijken we de eigen organisatie vanuit de bril van het kruispuntdenken: wat is de situatie in jouw organisatie en wat kun je doen om deze te verbeteren?

Voor wie?

Deze vorming is aan te raden voor alle organisaties, bedrijven of andere groepen die bewust willen omgaan met diversiteit in hun team, cliënteel of klantenbestand, en die (onbewuste) discriminatie willen tegengaan.

Praktisch

  • De vorming bestaat uit twee halve dagen. 
  • We kunnen de vorming ook op maat van jouw organisatie uitwerken.
  • Wij komen tot bij jullie (of een locatie door jullie gekozen).

Iets voor jou?

Neem contact op met Cynthia om deze vorming te organiseren voor jouw team of groep! 

Cynthia van Thiel - Medewerker diversiteit en inclusie

Ben je nu al benieuwd naar kruispuntdenken?

Bekijk de kennisclips waarin we kruispuntdenken uitleggen.