U bent hier

Lanceringsevent Digitale Lente 2023

Bernard Clerfayt, Minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering belast met Digitalisering, nodigt u graag uit op het lanceringsevent van de Digitale Lente 2023, op 4 oktober 2022 in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis.

Welke technologische, industriële en economische kansen ontstaan er door het verzamelen van gegevens "in de lucht" (via satellieten, camera's, drones, enz.)? Welke nieuwe diensten en banen ontspruiten er dankzij deze nieuwe technologieën, vandaag en morgen? Zoveel spannende uitdagingen om samen rond in debat te gaan tijdens dit lanceringsevent!

Dit evenement betekent meteen ook de start van de projectoproep voor de Digitale Lente 2023, met als thema ‘digitalisering in de lucht.’

Een uitgelezen publiek van ondernemers, opinie- en projectleiders zal deelnemen aan dit evenement. We rekenen dan ook op uw aanwezigheid, u mag hier immers zeker niet ontbreken! Samen met u doen we digitale creativiteit en innovatie graag volop schitteren in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest!

P R O G R A M M A 

  • 18.00 u. Deuren open voor het publiek 
  • 18.30 u. Welkomstwoord van Bernard Clerfayt, minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, belast met Werk en Beroepsopleiding, Digitalisering, de Plaatselijke Besturen en Dierenwelzijn. 
  • 18.40 u. Digitalisering in de lucht voor bedrijven en overheidsdiensten - praktische toepassingen en economische kansen. Nicolas Helssen (Europees Ruimteagentschap). 
  • 18.55 u. Digitalisering in de lucht voor het scheppen van banen - kansen voor jongeren in Brussel. Jeroen Franssen (Agoria). 
  • 19.10 u. Digitalisering in de lucht ten dienste van de artistieke creatie - voorstelling van een digitaal werk. 
  • 19.20 u: Oproep tot het indienen van projecten voor de editie 2023 van de Digitale Lente. Nicolas Locoge, Algemeen directeur van het CIBG (Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest). 
  • Drink.

Praktische informatie: afspraak op 4 oktober in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, Jubelpark 10, 1000 Brussel. Inschrijven is noodzakelijk!

(Foto door mentatdgt)
Adres 

Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, Jubelpark 10, 1000 Brussel

Datum 
dinsdag, 4 oktober, 2022 - 18:00 tot 20:00