U bent hier

IT-tools en -praktijken in de welzijnssector

Tips en tools voor hulpverleners

Het Kenniscentrum WWZ bouwde zelf al heel wat eigen ervaringen en expertise op omtrent werken met IT-tools en -praktijken. We gebruiken methodieken, tools en onze ervaring en kennis uit de informatietechnologie om ze toe te passen op ons werk.

Hoe zet je een webinar op en wat moet je nu doen om in orde te zijn met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zijn enkele voorbeelden van hoe we informatietechnologie en de regels errond gebruiken in onze organisatie. Daarnaast halen we inspiratie uit methodieken die gebruikt worden in de informatietechnologie. Voorbeelden hiervan zijn de persona-methodiek en de agile aanpak die we gebruiken bij de kijkstages Bij een ander.

Deze delen we graag met andere organisaties ter inspiratie. Hebben jullie zelf expertise en ervaringen met IT-tools en praktijken die jullie willen delen, laat het ons zeker weten (freddy.carremans@kenniscentrumwwz.be). Of geef een seintje indien jullie op zoek zijn naar meer informatie. Wie weet kunnen we elkaar helpen.   

Lees ook 
digitaal op de trein

Het Kenniscentrum WWZ startte een traject om aan digitale inclusie te werken

Welzijn
werken aan bureau

Hoe organiseer ik een webinar?

Een draaiboek voor de praktische aanpak.

camera's

Hoe zit het met de privacywetgeving?

Informatie over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

voorbeeld persona

De Persona-methodiek

Gebruikers in verhaal en beeld

vorming aan de pc

De Sociale GPS

Geraakt u niet meteen wegwijs uit al die sociale informatie, gidsen en websites? Dan zetten wij u graag op weg met ons vormingspakket.