U bent hier

Aankondigingen

Primaire tabsVorming
21/03/2019 -
09:30 tot 16:30
geannuleerd

Meer lezen

Studiedag
21/03/2019 -
18:45 tot 22:00

tekening © Luc Schuiten

Hoe kan je als eerstelijnswerker bijdragen aan de gezonde stad? ” “ Hoe kan de stad bijdragen aan jullie eerstelijnswerking?

Deze twee vragen vormen het uitgangspunt voor een avond rijk aan inzichten, praktijken en initiatieven rond de gezonde stad. Naast eerstelijnswerkers en zorgorganisaties, nodigen we stedelijke professionals, burgers en middenveldinitiatieven uit om de dialoog aan te gaan en samen werk te maken van een zorgzame leefomgeving.

In de...Meer lezen

Evenement
25/03/2019 -
09:00 tot 16:00

In een zorgzame buurt kan iedereen – jong en of oud, fit of zorgbehoevend, nieuwkomer of geboren in de wijk – op een kwaliteitsvolle manier samenwonen en samenleven. Allemaal dromen we van een buurt waar het aangenaam leven is en wonen, welzijn en zorg optimaal met elkaar verweven zijn. Buurten staan volop in de belangstelling maar zijn ook permanent in beweging. Maar hoe maakt u van een buurt een zorgzame buurt ? Waarom is dit belangrijk? Hoe kunnen beleidsmakers en...Meer lezen

Infomoment
07/05/2019 -
13:00 tot 16:00
Weet jij het antwoord op deze vragen? Wie mag als vrijwilliger aan de slag? Kunnen mensen in asielprocedure ook vrijwilligerswerk doen? Kan ik bij dezelfde organisatie bijklussen en vrijwilligerswerk doen? Moet onze koepelorganisatie zorgen voor een verzekering voor de vrijwilligers? Is de informatieplicht voor de vrijwilligers zoiets als een contract? Waarmee moet je rekening houden als je maar af en toe eens een vrijwilliger wil inzetten? Moet je rekening houden met het Vlaams decreet Vrijwilligerswerk als Brusselse organisatie? 2018 was...Meer lezen
Infomoment
09/05/2019 - 00:00

Met de projectoproep Bruss-it zet de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) al enkele jaren in op gemeenschapsvorming in de gedeelde ruimte. In totaal subsidieerde de VGC al 55 projecten die elk op hun eigen manier de stad leefbaarder willen maken.

Wil je meer te weten komen over de Bruss-it projecten die de VGC ondersteunt? Wil je inspiratie opdoen of ervaringen uitwisselen rond slim ruimtegebruik, ontmoeting en uitwisseling in de gedeelde ruimte, burgerinitiatieven ...? Wil je andere stadsmakers ontmoeten?

Hou deze...Meer lezen