U bent hier

Al het nieuws

Primaire tabs

Zoekt jouw organisatie vrijwilligers tijdens de coronacrisis?

vrijdag, 3 april, 2020 - 12:03Extra vrijwilligers nodig tijdens de coronacrisis? Wij kunnen helpen!

Stuur je oproep door naar ons. Wij plaatsen jouw oproep op onze website. Onze websitepagina wordt mee gepromoot door VGC, Muntpunt en Bruzz. Je oproep wordt ook doorgestuurd naar iedereen die zich reeds kandidaat stelde als vrijwilliger bij Brusselshelps. Doen!

Indien jij ook een initiatief wil delen, mag je ons een seintje geven via vrijwilligerswerk@kenniscentrumwwz.be .

Via Brussels Helps kunnen hulpbehoevende Brusselaars laten weten waar zij nood aan hebben en kunnen vrijwilligers zich registreren om die hulp te bieden. Dit bracht...Lees meer

personen met een handicap

Neem deel aan een (online) focusgroep gesprek over personen met een handicap in Brussel

donderdag, 2 april, 2020 - 16:28Gezocht: hulpverleners van Vlaamse erkende organisaties die willen participeren in een focusgroep gesprek

De komende maanden verzamelen we zoveel mogelijk accurate cijfers en willen we gesprekken voeren met de mensen uit het werkveld, maar ook de personen met een handicap zelf, om de cijfers kritisch te kaderen. Daarvoor zijn we op zoek naar hulpverleners van Vlaamse erkende organisaties die willen participeren in een focusgroep gesprek.

De focusgroep gesprekken

Tijdens een focusgroep gesprek brengen we verschillende experten samen om zoveel mogelijk inzicht te krijgen op bepaalde vraagstukken. Tijdens een gesprek van anderhalf uur...Lees meer

Elkaar helpen tijdens de Coronacrisis

vrijdag, 27 maart, 2020 - 10:35Wat kun je doen om andere Brusselaars te helpen tijdens de coronacrisis?

[LAATSTE UPDATE 03/04/2020]

Wil je je medeburger helpen? En hoe kun je zelf hulp vragen?

Schrijf je in als vrijwilliger! Surf naar: https://www.impactdays.be/brusselshelps/

Een initiatief van VGC, BRUZZ en Muntpunt . Kind & Preventie zoekt vrijwilligers voor hun consultatiebureaus

Op 1 april zal Kind en Preventie de consultatiebureaus heropenen In het kader van de volksgezondheid is het essentieel dat jonge kinderen de nodige vaccinaties krijgen. In Brussel zijn er...Lees meer

Blijf op de hoogte tijdens de Coronacrisis

donderdag, 26 maart, 2020 - 17:09

De coronacrisis dwingt een groot aantal organisaties tot een andere manier van werken. De aanpak is anders, de informatie is er (nog) niet, middelen moeten plots worden gezocht.

Hieronder lijsten we nuttige informatie op voor hulpverleners en -organisaties in het Brussels Hoofdstedelijke Gewest die we verzamelen tijdens de coronacrisis. We hebben ze onderverdeeld in vier thema's . We passen deze pagina's voortdurend aan.

Indien jullie nuttige informatie hebben, mogen jullie ons een seintje geven op info@kenniscentrumwwz.be .

Info rond Covid-19:

Voor alle burgers...Lees meer

Het Brussels Zakboekje 2020 is er digitaal

dinsdag, 24 maart, 2020 - 16:42Het Brusselse Zakboekje 2020 is klaar

Om in deze drukke tijden als hulpverlener een gids bij de hand te hebben, bieden we hem ook als pdf-versie aan. Ga hier naar het downloadformulier .

Binnenkort is het Zakboekje ook in gedrukte vorm te koop. Wil je editie 2020 bestellen, laat het ons weten via soka@kenniscentrumwwz.be .

Hieronder kunnen jullie de adressengids voor welzijn en gezondheid in Brussel online lezen:Lees meer

handen wassen

Maatregelen i.v.m. het Coronavirus

vrijdag, 13 maart, 2020 - 16:13

Het Kenniscentrum WWZ volgt de aanwijzingen van de overheid om de verspreiding van het Coronavirus te beperken op.

Wij blijven de volgende weken tot jullie beschikking.

Jullie kunnen ons steeds bereiken per e-mail. Ook de telefoonpermanentie proberen we te voorzien. Vergaderingen worden ofwel verschoven ofwel via video gehouden. Al onze vormingen en activiteiten worden uitgesteld. We brengen alle deelnemers op de hoogte. Zodra we een nieuwe datum kunnen vastleggen, laten we dit weten. Ons Infopunt Vrijwilligerswerk in Muntpunt sluit tot minstens zondag 05.04.2020. Je kan dus niet bij ons langskomen. Maar je kan met al...Lees meer

Nieuw voor Brusselse hulp- en zorgverleners: de communicatiegids

woensdag, 4 maart, 2020 - 10:18

Hoe moet je reageren als een familielid wil tolken voor een anderstalige hulpvrager? Hoe werk je met een telefoontolk? En wat is het verschil tussen een sociaal tolk en een intercultureel bemiddelaar?

Als hulp-of zorgverlener is Brussel kom je in contact met een heel divers publiek. Soms bots je daarbij op communicatiedrempels of ontstaan er misverstanden. Op de nieuwe website www.communicatiegids.be vind je informatie en instrumenten om vlotter met anderstalige hulpvragers te communiceren. Je leest er bijvoorbeeld hoe je een taalniveau inschat, welke hulpmiddelen je kan inzetten en wanneer je welk hulpmiddel het...Lees meer

els en bruggenbouwers

'Zorgen kan je niet in strakke kaders'

donderdag, 13 februari, 2020 - 09:39

"Empathie, muren slopen, uit de ivoren toren komen en bruggen bouwen." Dat was de samenvatting van het panelgesprek tijdens de viering van 10 jaar Bruggenbouwers. Niet alleen gaf het kort maar krachtig weer wat er dient te gebeuren. Het geeft eveneens de krachtlijnen van de eerste tien jaar perfect weer. En daar hebben de Bruggenbouwers zin in. Alle handen gingen in de lucht na de vraag: "Wie wil er nog tien jaar bijdoen?"

Bruggen bouwen vraagt tijd. In Antwerpen spreken ze al sinds 1995 over de Oosterweelverbinding en het werk is nog niet af. Het gaat...Lees meer

Soep voor de buren in antenne Brussel-Centrum

maandag, 3 februari, 2020 - 10:38

Eind januari hebben de deelnemers van Het BuurtPensioen antenne Brussel Centrum lekkere soep klaargemaakt voor bewoners van de torens in de Grootsermentstraat.

Het is het intentie om dit zeker 1 maal per maand te doen. De sfeer was echt fijn!

Geïnteresseerd om meer te weten over de antenne Brussel Centrum?

Geef zeker een seintje aan Saïda via volgend nummer 0490 49 39 20Lees meer

Schrijf jouw organisatie in voor de vrijwilligersmarkt op 10 maart 2020

woensdag, 22 januari, 2020 - 11:25Zoek jij vrijwilligers?

Staat jouw organisatie open voor vrijwilligers die geen of beperkt Nederlands spreken of het Nederlands willen oefenen? Op onze gezellige markt brengen we kandidaat-vrijwilligers (nieuwkomers en anderstaligen) en organisaties samen voor een eerste kennismaking bij het zoeken naar passend vrijwilligerswerk.

Voor wie:

Organisaties die nieuwe vrijwilligers zoeken en tijd en moeite willen steken in versterking van hun vrijwilligers. Deelname is gratis maar let op, de plaatsen zijn beperkt.

Schrijf je organisatie in: VOLZET

Praktisch:

Dinsdag 3 maart 2020: 13u tot 16u | Plaats: Muntpunt (Munt...Lees meer