U bent hier

Aankondigingen

Primaire tabsStudiedag
21/10/2021 - 09:00 tot 17:00
De VGC en Odisee Hogeschool nodigen u uit op de studiedag ‘Eenzaamheid en sociaal isolement’ op 21 oktober 2021

Ga je op 21 oktober met hen uitwisselen rond dit thema? Samen werken aan meer verbondenheid in onze stad. Van harte welkom!

Praktisch:

Deze studiedag is gericht naar terrein- en beleidswerkers in Brussel binnen het brede VGC-netwerk. Ze organiseren de studiedag, rekening houdende met de op dat moment geldende Corona-maatregelen. Het voormiddagluik wordt live gestreamd vanuit het Brussels...Meer lezen

Infomoment
21/10/2021 - 10:00 tot 11:30

De vrijwilligerswetgeving in 10 stappen (online sessie) Weet jij het antwoord op deze vragen:

Wie mag als vrijwilliger aan de slag?

Mag iemand, die technisch werkloos is tijdens de coronacrisis, vrijwilligerswerk doen?

Kunnen mensen in asielprocedure ook vrijwilligerswerk doen?

Kan ik bij dezelfde organisatie bijklussen en vrijwilligerswerk doen?

Moet onze koepelorganisatie zorgen voor een verzekering voor de vrijwilligers?

Is de informatieplicht voor de vrijwilligers zoiets als een...Meer lezen

Studiedag
22/10/2021 - 10:00 tot 11:00

Reno-Lab-C is een vierjarig project dat deel uitmaakt van de Living Labs Brussels Retrofit. Deze Living Labs hebben als doel om de renovatie van Brusselse woningen te bevorderen en geven ruimte aan experimenten en innovatie. Het zijn ware testomgevingen waar partners uit allerlei sectoren en disciplines samenwerken om technologische of organisatorische innovaties te ontwikkelen, te testen en te implementeren. Op die manier willen de Living Labs beantwoorden aan de uitdagingen rond energetische renovatie van woningen in Brussel.

...Meer lezen

Evenement
25/10/2021 - 09:00 tot 28/10/2021 - 16:00

Hebt u eindelijk ook weer zin in een echte Week van de Brusselse thuislozenzorg, waarbij de organisaties de deuren open zetten en bij elkaar op bezoek komen? Doe dan mee met de editie 2021, van 25 tot 28 oktober. Op 29 oktober sluiten we af met een intersectorale studiedag.

Jaarlijks organiseren de Bico Federatie, Het Kenniscentrum WWZ, AMA en CDCS-CMDC beurtelings, maar in nauwe samenwerking, de Week van de Brusselse thuislozenzorg. Er is een grote behoefte aan contacten tussen...Meer lezen

Studiedag
29/10/2021 - 09:00 tot 16:00

Français - voir dessus

Elk jaar organiseert de Brusselse dak -en thuislozensector de Week van de Thuislozenzorg met een boeiende studiedag met actuele thema’s.

Elk jaar organiseert het Kenniscentrum WWZ een intersectorale ontmoetingsdag.

Eén keer om de drie jaar laten we die samen vallen. Dit jaar is het weer zover, rond het thema " Het einde van een begeleiding. Loslaten, hoe doe je dat? "

Deze intersectorale studiedag kadert...Meer lezen

Evenement
06/11/2021 - 10:00 tot 14/11/2021 - 14:00

Vorig jaar ging het nog online door, maar in de weekends van 6 & 7, 11 en 13 & 14 november kan je weer inspirerende energievriendelijke en duurzame woningen bezoeken tijdens Ecobouwers Opendeur. In het echt! Huizeneigenaren over heel Vlaanderen openen de deuren en delen hun ervaringen met ecologisch bouwen en wonen tijdens een veilige rondleiding.

Schrijf je snel in! Inschrijven is gratis en kan vanaf 6 oktober op www.ecobouwers.be . Maak een keuze in de online...Meer lezen

Studiedag
09/11/2021 - 08:30 tot 15:30

door Zorgcircuit Vlaams-Brabant - Brussel

De zorg voor personen met een verstandelijke beperking en psychische en/of gedragsproblemen stellen zowel de context als voorzieningen in de VAPH– en geestelijke gezondheidszorg voor heel wat uitdagingen. Deze zorg is niet alleen complex, maar vergt vaak ook een samen voegen van verschillende expertises om te komen tot een zorg op maat van de cliënt.

Een samenwerkingsverband in Vlaams-Brabant en Brussel probeert dan ook onder stimulans van het Vlaams Overlegplatform Geestelijke Gezondheid en...Meer lezen

Evenement
16/11/2021 - 14:00 tot 16:00

Vanuit het Brussels Regionaal Overleg Gehandicaptenzorg (BROG) werd aan het Kenniscentrum WWZ gevraagd opnieuw een situatieanalyse over personen met een handicap uit te voeren. De vorige dateerde immers al van 2008. De Vlaamse Gemeenschapscommissie vond dat een goed idee, maakte er de nodige middelen voor vrij en het Kenniscentrum WWZ ging er samen met de Vrije Universiteit Brussel mee aan de slag. Het onderzoeksrapport is nu klaar en raadpleegbaar en in november publiceren we hierover ook een cahier met...Meer lezen

Lerend netwerk
18/11/2021 - 09:30 tot 13:00

Het werkjaar loopt genadeloos verder en vat het boeiende doch drukke najaar aan. Hopelijk heeft de zomer jullie ademruimte en inspiratie kunnen bieden zodoende dat jullie met veel goesting en animo de vele uitdagingen samen het hoofd kunnen bieden.

De welzijnssector werkt steeds meer in een hybride context. Welzijns- en zorginitiatieven worden uitgewerkt door de social profit maar de laatste tijd evenzeer door profitpartners of burgerinitiatieven. Het werkveld is diverser geworden.

Het is al enige...Meer lezen

Vorming
25/11/2021 - 09:30 tot 11:00

Maak kennis met de meetladder diversiteit en maak jouw project (meer) divers-sensitief.

Voor wie?

Iedereen die meewerkt aan een project of aan de voorbereiding ervan.

Wanneer?

25 november van 9:30 tot 11:00 uur

Waar?

Online. Na inschrijving ontvang je een link om deel te kunnen nemen.

Prijs

Gratis

Programma

Je kijkt met een kritische blik naar je project...Meer lezen