U bent hier

Workshop: maak een sterke eerste indruk met je vrijwilligersaanbod

Workshop: maak een sterke eerste indruk met je vrijwilligersaanbod

Een eerste indruk is belangrijk. Dat weet iedereen. Dit is zo voor een enthousiaste kandidaat die graag vrijwilliger wordt, maar evenzeer voor de organisatie die vrijwilligers zoekt. Wat biedt jouw organisatie en welke vrijwilligerstaken en opdrachten vloeien daaruit voort? We gaan samen aan de slag om je aanbod aantrekkelijk, duidelijk en concreet te maken.  

Je boodschap op een effectieve manier overbrengen

Hoe zorg je ervoor dat jouw vrijwilligersoproep gelezen wordt en nog beter, dat er reactie op komt? We beginnen met een praktische oefening. Met onze praktische tips en praktijkvoorbeelden omschrijf je op een heldere manier de werking en vrijwilligerstaken van je organisatie. We focussen op klare taal en het vermijden van vakjargon, jeukwoorden en functies. Zo beschik je over een wervende tekst die toegankelijk is en waarop mensen willen reageren. 

Het eerste contact

Nieuwe vrijwilligers hechten veel waarde aan de eerste indruk: het initiële contact, de uitstraling en de sfeer van jouw organisatie. Je oefent in praktijk hoe je jouw vrijwilligersaanbod op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier kan overbrengen. Zo ben je goed voorbereid op gesprekken met potentieel nieuwe vrijwilligers. 

Vrijwilligers selecteren, opvolgen en koesteren

Is er iemand geïnteresseerd in je vrijwilligerswerking? Een enthousiaste kandidaat volg je goed op! Wij helpen je een kritische blik werpen op je selectie- en kennismakingsprocedure. Wij delen tips om de opvolging van geïnteresseerde mensen effectiever te maken. 

Aan het einde van de workshop heb je: 

  1. Een concrete omschrijving in heldere taal van je organisatie en de vrijwilligerstaken 

  1. Zelfvertrouwen opgebouwd om geïnteresseerde vrijwilligers enthousiast en helder te informeren 

  1. De kennis om een stappenplan op te stellen voor effectieve opvolging van geïnteresseerde vrijwilligers 

  1. Inspiratie om geïnteresseerden op een originele manier te laten kennis maken met je vrijwilligerswerking en organisatie.  

Geef een boost aan je werving en intake!

Schrijf je in

Voor wie?

Of je nu een ervaren coördinator bent of net begint met het werken met vrijwilligers, deze workshop biedt waardevolle inzichten en praktische tools om jouw wervingscampagne aantrekkelijker te maken voor een divers publiek.

Praktisch

Datum: woensdag 28 augustus 2024 
Uur: 13:00 tot 16:30
Plaats: Muntpunt
Zaal: Zinneke 1
Prijs: 50 euro | 50% korting voor leden
Aantal deelnemers: 15
Begeleiding: Barbara Fruyt en Emma De Pauw. Je kan hen contacteren voor meer informatie. 

Adres 

Muntpunt

Datum 
dinsdag, 27 augustus, 2024 - 13:00 tot 16:30
Prijs 
€ 50 nt-leden | 50% korting voor leden
Begeleider 
Barbara Fruyt en Emma De Pauw