U bent hier

SAVE THE DATE: Studiedag Sociaal werk, bondgenoten in de ecologische transitie

Sociaal werk en ecologische transitie: een sterk verhaal voor een veerkrachtige Brusselse welzijnssector

Met de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties brachten we de voorbije jaren duurzaamheid en klimaattransitie in de Brusselse sociale sector onder de aandacht. Centraal in deze Agenda 2030 staan mensenrechten en klimaatrechtvaardigheid. De sterke holistische benadering van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) maakt dat iedereen in de sector, bewust of onbewust, een onmiskenbare bijdrage levert aan deze Agenda. Gaandeweg zagen we onder impuls van gedreven personeel en veranderende wetgeving vele organisaties mooie vooruitgang boeken.  

Om iedereen helemaal mee te krijgen, brengen we jullie tijdens deze conferentie nog naar een hoger level. We putten kracht uit de verbeelding om te experimenteren en laten nieuwe praktijken tot wasdom komen. 

Laat ons samen de toekomst verbeelden: op het programma

  • Jorn Craeghs, maestro van duurzame gedragsverandering, neemt ons mee in de wereld van de verbeelding en hoe we onze mentaliteit kunnen aanpassen om vooruit te werken naar een positieve & hoopvolle toekomst. “We geloven dat naar duurzaamheid streven goed, maar niet goed genoeg is. Duurzaamheid betekent voor velen 'minder schade, maar meer van hetzelfde.' Wij geloven dat we moeten focussen op meer teruggeven dan we nemen, op levensgericht denken en leren van natuurlijke intelligentie.” 
  • Frank Monsecour duikt met ons in de het eco-sociaal werk. Het sociaal werk is als mensenrechtenberoep net heel nauw betrokken bij de effecten van de klimaatverandering voor de meest kwetsbaren. Werken aan een duurzame wereld kan dus niet enkel als een ecologische kwestie worden gezien. In de kern gaat dit over rechtvaardigheid, gelijkheid en dus mensenrechten.  
  • Birgit Verspeek van IDEA Consult toont aan dat duurzaamheid vandaag een belangrijke sleutel is om te komen tot een veerkrachtig en aantrekkelijk werkgeversimago in de sociale sector.   
  • ... en we plannen nog meer leuks voor jullie!

Houd onze kanalen in de gaten voor meer nieuws over het programma.

Wil je alvast meer weten over de 17 SDG's? Ontdek ze hier! 

Adres 

Muntpunt, Munt 6, 1000 Brussel

Datum 
dinsdag, 22 oktober, 2024 - 09:00 tot 13:00
Lees ook 
de 17 sdgs

Het Kenniscentrum WWZ engageert zich de SDG's te implementeren in eigen organisatie en de Brusselse welzijnssector hierbij te begeleiden. Voor gratis...

Kennis
Welzijn
Wonen
Zorg