U bent hier

Internationale Dag Vrijwilligerswerk 2023

Internationale Dag van het Vrijwilligerswerk

IVD? Dat is de afkorting van ‘International Volunteering Day’, ofwel de Internationale Dag van het Vrijwilligerswerk. Elk jaar op 5 december staat de wereld heel even stil bij de miljoenen vrijwilligers die zich overal ter wereld nuttig maken. Ook in Brussel! Vrijwilligers dragen immers bij op zoveel domeinen; het zijn actieve burgers die onmisbaar zijn. 35 jaar geleden werd deze dag al "geprikt" door de VN. De bedoeling? Wereldwijd het vrijwilligerswerk zichtbaar maken en promoten.

 

Wil jij ook je vrijwilligerswerk zichtbaar maken en promoten?

Met de stickercampagne #WeVoluntHere maken we vrijwilligerswerk zichtbaar in het straatbeeld! Bestel je sticker gratis en kleef hem op een zichtbare plaats aan de ingang van je organisatie. Versier je agenda, laptop, fiets...

Deel een foto van jouw organisatie met de stickers en verover een plaatsje op onze website www.wevolunthere.be

Zo doe je mee: Plaats de foto op je sociale media met hashtag #WeVoluntHere

Toon de kracht van vrijwilligerswerk!

 

Vind tips en voorbeelden om waardering aan je vrijwilligers te tonen.

Vrijwilligers worden graag gewaardeerd, maar ieder heeft zijn voorkeuren. De één houdt meer van feestjes, de ander krijgt liever een boekenbon. Sommige vrijwilligers zullen ook vinden, dat je niet teveel geld moet uitgeven aan waardering. Je zal moeten inschatten welke vorm van waardering het beste past bij jouw vrijwilligers. Hoe persoonlijker de waardering is, hoe meer die wordt gevoeld. Wij verzamelden tips en bieden ook onze eigen leuke manieren van bedanken. 

Datum 
dinsdag, 5 december, 2023 - 00:00
Lees ook 

Bedank je vrijwilligers, wij kunnen je hierbij helpen

Vrijwilligers

Hoe bedanken organisaties hun vrijwilligers? Laat je inspireren.

Vrijwilligers