U bent hier

Al het nieuws

Primaire tabs

Subsidie-aanvraag voor projecten rond innovatieve arbeidsorganisatie

vrijdag, 13 mei, 2022 - 08:29

Welzijn op het werk is een hot thema, zeker ook in welzijn en zorg.

De nationale arbeidsraad is op zoek naar innovatieve projecten die rechtstreeks tot doel hebben om in ondernemingen en organisaties een soepelere organisatie van de arbeid voor de werkgever mogelijk te maken en de balans werk-privéleven en de werkbaarheid van de loopbaan voor de werknemer te verbeteren. Bezoek de website van de NAR voor het aanvraagformulier en de voorwaarden waaraan projecten moeten voldoen om in aanmerking te komen voor deze subsidie.Lees meer

Cahier Brusselse collectieve woonprojecten met sociaal oogmerk

woensdag, 27 april, 2022 - 13:28

Collectieve woonprojecten met sociaal oogmerk zijn een relatief nieuw fenomeen, maar hebben op korte termijn hun relevantie aangetoond, onder andere om knelpunten op de huidige woningmarkt op te vangen. Ze bieden betaalbare huisvesting aan voor kwetsbare doelgroepen, streven sociale idealen na, voorzien begeleiding van de bewoners en koesteren een positief beeld over collectief wonen.

Dit cahier schetst de context van collectieve woonprojecten met sociaal oogmerk in Brussel. Wat ze allemaal gemeen hebben, is de onvoorwaardelijke wil om te slagen. Dat deden ze met wisselend succes, maar de motivatie is niemand ontgaan. We gaan in op de gemeenschappelijke...Lees meer

Projectoproep Bruss-it editie 2022 is gelanceerd

woensdag, 27 april, 2022 - 08:43

Wat is Bruss-it 2022?

Projectoproep van de VGC met als centraal thema Samenwerken aan een duurzame en leefbare stad Brusselaars/organisaties in het Brusselse kunnen een project indienen op basis van ideeën uit Stadspiratie of een eigen project indienen Alle projecten dienen te passen in een of meer van de inhoudelijke clusters: Share-it (delen), Reuse-it (hergebruiken), Green-it (vergroenen) en Activate-it (actief ontdekken) Meer weten? Schrijf je in voor een van de infomomenten of surf naar www.brussit.be voor alle informatie...Lees meer

Startschot voor Social Brussels CARE

dinsdag, 26 april, 2022 - 14:23

'Social Brussels CARE’ staat voor een geïntegreerde, smart netwerkaanpak van welzijn en gezondheid, om sociaal-medische crisissen en hun gevolgen te managen.

Sociaal Brussel breidt de scope van het platform met Brusselse sociale voorzieningen https://sociaal.brussels uit via het project Social Brussels CARE . Deze uitbreiding zal op verschillende niveaus gebeuren, via een nieuw online platform en met toevoeging van alle zorgverleners die actief zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Social Brussels CARE wil de ongelijkheid op het gebied van welzijn en gezondheid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verminderen....Lees meer

Schrijf jouw organisatie in voor de vrijwilligersmarkt op 6 oktober 2022

dinsdag, 12 april, 2022 - 12:25Zoek jij vrijwilligers?

Staat jouw organisatie open voor vrijwilligers die geen of beperkt Nederlands spreken of het Nederlands willen oefenen? Op onze gezellige markt brengen we kandidaat-vrijwilligers (nieuwkomers en anderstaligen) en organisaties samen voor een eerste kennismaking bij het zoeken naar passend vrijwilligerswerk.

Voor wie:

Organisaties die nieuwe vrijwilligers zoeken en tijd en moeite willen steken in versterking van hun vrijwilligers. Deelname is gratis maar let op, de plaatsen zijn beperkt.

Schrijf je organisatie in

Praktisch:

Donderdag 29 september 2022: 10u tot 12u |...Lees meer

Verenigingen Waar Armen het Woord nemen verhoogt in Brussel van 7 naar 9

maandag, 11 april, 2022 - 14:04

Op initiatief van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding Wouter Beke besliste de Vlaamse Regering op 11 maart 2022 om het maximaal aantal te erkennen verenigingen waar armen het woord nemen te verhogen van 52 naar 58. Dit maakt het mogelijk om participatieprocessen van mensen in armoede op meer plaatsen te ondersteunen en bij te dragen aan de strijd tegen eenzaamheid bij mensen in armoede.

Voor Brussel betekent dit dat de programmatie van het aantal armoedeverenigingen kan verhogen van 7 naar 9. Kandidaat verenigingen waar armen het woord nemen kunnen – voor 1 mei...Lees meer

Oproep: het Lakenhuis zoekt een kunstenaar!

maandag, 11 april, 2022 - 08:20

Dit is een open oproep aan kunstenaars uit alle mogelijke disciplines om een eerste idee te formuleren voor een artistieke ingreep in de gemeenschappellijke delen van het Lakenhuis en/of haar voor- of achtergevel. Hierbij wordt op de één of andere manier gespeeld met de gegeven fysieke context van de plek waar de artistieke ingreep plaatsvindt (aangeduid op de plannen) en/of met de inhoudelijke context van het gebouw waar alle verschillende activiteiten op de één of andere manier met zorg bezig zijn.

Op basis van deze eerste ideeën wordt een selectie gemaakt van een 5-tal kunstenaars...Lees meer

Gehandicapten en Solidariteit vzw > begeleider op vakantie in Frankrijk

vrijdag, 8 april, 2022 - 15:56

Op 14 mei vertrekt Gehandicapten en Solidariteit vzw met een groep volwassen personen voor een weekje met de bus naar Frankrijk . Zij zijn hiervoor dringend op zoek naar één vrijwilliger om met hen mee te gaan.

Gehandicapten en Solidariteit vzw zoek een vrijwilliger die zich wil inzetten voor mensen met een handicap. Ben jij iemand die graag verantwoordelijkheid neemt, aandacht heeft voor alle deelnemers en ondersteunt waar nodig. Spreek je Nederlands? Dan ben je de ideale persoon. Je staat er nooit alleen voor, andere vrijwilligers en begeleiders zijn mee op stap. Je bezorgt de deelnemers een...Lees meer

Jobcreatie komt tussen in de loonkost

vrijdag, 1 april, 2022 - 10:18

Jobcreatie van Sociaal Fonds SCW Teken in voor 31 mei 2022

Wat is Jobcreatie?

Werf een min-26-jarige of een 55-plusser aan met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur en krijg maximaal 12 maanden tussenkomst in de loonkost.

Welke organisaties kunnen Jobcreatie aanvragen?

Elke organisatie met minimum 0,95 vte in dienst in het tweede kwartaal van 2021 die behoort tot PC329.01 en PC329.03, Nederlandse taalrol RSZ.

Wie kan jouw organisatie aanwerven?

Iedere werknemer die bij aanvang van de arbeidsovereenkomst jonger is dan 26 jaar of ouder...Lees meer

Digipunt: project blended hulpverlening

woensdag, 30 maart, 2022 - 15:37

Een paar maanden geleden lanceerde CAW Brussel het digipunt voor hun cliënten en jouw doelgroep met digitale vragen. Het biedt individuele ondersteuning in het gebruik van de smartphone en/of laptop. Bijvoorbeeld: screenshot maken, ruimte maken op smartphone, werken met mail, agenda gebruiken, phishing en hoe herken je het, documenten of WhatsApp berichten vertalen, Itsme,... De begeleiding wordt aangeboden in het Nederlands, Frans en Engels.

Ondersteuning? De persoon gaat zelf aan de slag op de smartphone/laptop, met ondersteuning. Waar? Op locatie of bij CAW Brussel in de Antwerpselaan 34. Wanneer? Tot eind mei zijn verschillende momenten beschikbaar. Hoe...Lees meer