U bent hier

3e COCO seminarie: An Hooghe - Rouwen op het werk

Op 29 november 2021 organiseert het Compassionate Communities expertisecentrum (COCO) van de Vrije Universiteit Brussel, i.s.m. BRUCC, een seminarie met An Hooghe: Rouwen op het werk.

Rouw en verlies zijn onderdeel van het leven, en het horen dus ook bij het professionele leven. De impact van een ingrijpend verlies op het professioneel leven is bijzonder groot EN ook de impact van de steun die men krijgt vanuit de professionele context is van niet te onderschatten belang voor het rouwproces. Wat zijn de uitdagingen en richtlijnen bij het overlijden van een collega? Wat zijn aandachtspunten bij het steunen van een collega die te maken kreeg met een betekenisvol overlijden? Wat kan er gedaan worden in de acute fase rondom het overlijden, en waar moet op gelet worden op lange termijn? An Hooghe (PhD.) is klinisch psychologe en Relatie & Gezinstherapeut met expertise in rouw, ziekte en verlies vanuit een relatie- en gezinsperspectief. Haar expertisecentrum 'Verbinding in Verlies' biedt professionele zorg, begeleiding en rouwopleiding aan cliënten, hulpverleners en organisaties rondrouw, overlijden, ziekte en verlies in de brede zin van het woord.

Registratie: https://www.brucc.be/nl/inschrijvingen-lezingen-mentaal-welzijn-vub-personeel-rouw-271121/inschrijving-lezingen-mentaal-welzijn-an-hooghe-met-rouw-op-het-werk

Foto door cottonbro via Pexels
Adres 

VUB Campus Etterbeek – Aula Q : B, Pleinlaan 2, 1040 Etterbeek

Datum 
maandag, 29 november, 2021 - 11:30 tot 13:00
Prijs 
gratis