U bent hier

Nieuwe gratis opleidingstrajecten voor beleidsmakers en externe preventieadviseurs

Inzetten op de mentale gezondheid van medewerkers is van fundamenteel belang, maar blijft op organisatieniveau een hele uitdaging. Daarom lanceert The Human Link, met de steun van de Vlaamse overheid, twee nieuwe opleidingstrajecten om beleidsmakers en externe preventieadviseurs de nodige (praktische) kennis en tools te geven om de mentale gezondheid van hun medewerkers te versterken. 

Gratis procesbegeleiding voor beleidsmakers

Word je als beleidsmaker snel verleid door ad hoc acties rond mentale gezondheid? Dan is deze procesbegeleiding iets voor jou. Geleid door de methodiek van het Warm bedrijf, duik je dieper in je realiteit met het oog op specifieke uitdagingen waarmee jullie geconfronteerd worden. 

Samen met een getrainde begeleider zoek je naar haalbare en op maat gemaakte stappen die passen binnen jullie organisatie. 

Concreet omvat dit een traject van 5 halve dagen (een sessie om de 2 maanden). Het traject wordt in elke Vlaamse provincie opgestart.

Doelgroep = beleidsmakers: HR’s, interne preventieadviseurs, managers, leden van een werkgroep welzijn, … 

Schrijf je hier in. 

Gratis opleidingstraject voor externe preventieadviseurs

Als externe preventieadviseur psychosociale aspecten word je steeds vaker geconsulteerd over beleidsvragen met betrekking tot de mentale gezondheid in een organisatie. Via dit traject geven we je de nodige tools en kennis om de methodiek van het Warm bedrijf te implementeren. Denk maar aan monitoringinstrumenten en concrete opdrachten die toegepast kunnen worden op organisatieniveau. Resultaat? Je krijgt meer vertrouwen én expertise om advies te geven bij beleidsvragen over mentale gezondheid. 

Concreet omvat dit een traject van 2 volledige dagen. Het traject wordt in elke Vlaamse provincie opgestart. 

Doelgroep: externe preventieadviseurs psychosociale aspecten

Schrijf je hier in.

Lees ook 

Met het project Op niveau: werken in welzijn en zorg in Brussel willen we de welzijnssector mee op de kaart zetten en zijn plaats laten innemen in het...

Kennis
Welzijn
Wonen
Zorg