U bent hier

Boeklancering: Recht op grijs. Bouwen aan ouderenbeleid

Het nieuwe boek 'Recht op grijs' verkent perspectieven van ouderen in meerdere levensdomeinen. Essentiële inzichten voor wie niet om de vergrijzing heen kan: beleidsmensen, actieve middenvelders, docenten en studenten in onder meer sociale opleidingen. En voor ouderen zelf, natuurlijk.

Olivia Vanmechelen en Luc Lampaert schreven een hoofdstuk over het thema 'Ouderenzorg in Brussel: buurt- en wooninitiatieven als antwoord op groeiende kwetsbaarheid en diversiteit. 

Op 21 maart wordt het boek voorgesteld in het Vlaams Parlement met lezingen van enkele auteurs van het boek.

  • Georganiseerd door: Coalitie Ouderenrechten met Cultuurvuur vzw, ABVV-senioren, Brussels Ouderenplatform, Foyer vzw, Grijze Geuzen, GroenPlus, Home-info, Kom op tegen Kanker, S-plus, Vief vzw, Zij-kant, de Vereniging van Dienstencentra en Sociaal Werk Actie Netwerk (SWAN)

  • Wanneer: 21 maart 2024, 10u - 13u30

  • Waar: Vlaams Parlement

  • Klik hier om je in te schrijven

  • Meer informatie via robert.crivit@telenet.be of 0468 13 11 73, of lees hier het programma.

Over het boek: 

Altijd al waren er mensen die een hoge leeftijd bereikten. Met wat geluk, een sterk gestel, en een goede positie. Vandaag worden we met velen ouder: we leven langer en blijven langer gezond. Een maatschappelijk succes. Maar ook een uitdaging. Lang niet alle ouderen stellen goed. Werk op de plank voor het beleid, het middenveld en voor ouderen zelf. Op welke plekken kunnen ouderen het beste wonen? Hoe blijven voorzieningen bereikbaar? Hoe garanderen we kwaliteitsvolle zorg, ook in de buurt? Hoe omgaan met eenzaamheid? Hoe beschermen we onze autonomie? En vergrijzing schept ook kansen. In een leeftijdsvriendelijke omgeving is leven beter voor iedereen. Zo blijkt uit dagelijkse ervaringen, projecten en onderzoek.

Hier vind je een overzicht van de hoofdstukken.

 

Adres 

Vlaams Parlement, Leuvenseweg 86, 1000 Brussel

Datum 
donderdag, 21 maart, 2024 - 10:30
Nieuws 
Agenda