U bent hier

De gesMAAKte stad van de toekomst: Lunchbabbel met soep op de stoep en Ilse Marien van de VUB over de digitale kloof

Schuif mee aan tafel en proef de smaak van een toekomst die niemand achterlaat

In onze reeks "De gesMAAKte stad van de toekomst" serveren we verschillende luchtige gerechten zodat we samen van de transitie in Brussel kunnen proeven. De Brusselse welzijnssector draagt onmiskenbaar bij tot de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN, ook de SDG’s  genoemd. Door jullie heerlijk te laten meekoken, komen we tot de juiste smaak. De kwaliteitsvolle basis ingrediënten zijn jullie, een nieuwe smaak te pakken krijgen doen we samen.

Tijdens de smaakmakers bekijken we hoe iedereen op elk niveau een bijdrage kan leveren aan de realisatie van de SDG’s , hoe we er ons meer bewust van kunnen zijn, én hoe we er samen werk van maken om niemand achter te laten. Een goede maaltijd bestaat immers uit verschillende gangen. Elk onderdeel prikkelt andere smaakpapillen en voorziet in een evenwichtige opname van voedingstoffen die we nodig hebben.

Ons sterrenrestaurant “To leave no one behind” is geopend

De tweede gang is een...

Lunchbabbel met soep op de stoep en Ilse Marien van de VUB over de digitale kloof

Donderdag 22 april van 12.00-13.00 uur         online

We proeven van een soepje met acht ingrediënten. Sommige ingrediënten dreigen te dominant te worden. Stellen we andere verfijndere smaken meer op prijs? Volleerde koks krijgen de juiste smaak te pakken.

Hoe kunnen we de digitale ongelijkheid verkleinen, digitale competenties versterken en de grotere wordende groep van digitale afhakers aan boord houden?

Ilse Mariën licht de acht profielen van digitale ongelijkheid toe. Drie Brusselse organisaties delen hun digitale expertise met verschillende doelgroepen. We gaan dieper in op wat goed loopt, waar het moeilijk is en wat de noden van de verschillende doelgroepen zijn. We gaan met elkaar in gesprek en formuleren vervolgens noden voor de toekomst.

Hierbij werken we aan SDG 9 innovatie en internet voor iedereen  SDG 10 ongelijkheid  

Armoede leidt niet noodzakelijk tot digitale uitsluiting, wel komt er door corona een groeiende groep burgers in armoede terecht.” Uit het jaarboek 2020  Armoede en sociale uitsluiting.

Praktisch

  • Na je inschrijving ontvang je een eetbare verrassing op het adres waar je het menu zal verorberen. Geef je postadres door indien je de verrassing wil ontvangen. Dit adres zal voor geen andere doeleinden worden gebruikt.
  • Na je inschrijving ontvang je een factuur. 
  • De inloggegevens voor de online smaakmakers ontvang je via mail na je betaling. 
  • € 10 per smaakmaker, € 25 voor volledige pakket met 3 online sessies 
  • € 20 voor de duurzame wandeling  
  • € 40 voor het volledige menu (inclusief wandeling, eetbare verrassingen thuis geleverd enz.)

Proef ook de andere smaakmakers

  • 18/3, 09u: Ontbijt aan bed met koffiekoek en ontwaken met project Papillon (digitaal)
  • 22/4, 12u: Lunchbabbel met soep op de stoep en Ilse Marien van de VUB over de digitale kloof (digitaal)
  • 06/5, 15u: Koffieklets met gebak en Eric Corijn -VUB- over ecosysteemdenken en vermaatschappelijking van de zorg (digitaal)
  • 03/6, 15u: Digestieve wandeling doorheen de duurzame voorbeeldwijk Tivoli (ter plaatse)
Meer info over de smaakmakers vind je op www.kenniscentrumwwz.be/de-gesmaakte-de-stad-van-de-toekomst
(Foto door Nao Triponez via Pexels)
Adres 

webinar

Datum 
donderdag, 22 april, 2021 - 12:00 tot 13:00
Prijs 
10 euro
Begeleider 
Veerle Leroy
Lees ook 
eten

SCHRIJF JE IN en proef van enkele hot-topics in het welzijnskeuken: energieamroede, digitale uitsluiting, vermaatschappelijking van de zorg en duurzame...

Welzijn
de 17 sdgs

Het Kenniscentrum WWZ engageert zich de SDG's te implementeren in eigen organisatie en de Brusselse welzijnssector hierbij te begeleiden. Voor gratis...

Kennis
Welzijn
Wonen
Zorg