U bent hier

De gesMAAKte stad van de toekomst: Ontbijt aan bed met koffiekoek en ontwaken met project Papillon

Schuif mee aan tafel en proef de smaak van een toekomst die niemand achterlaat

In onze reeks "De gesMAAKte stad van de toekomst" serveren we verschillende luchtige gerechten zodat we samen van de transitie in Brussel kunnen proeven. De Brusselse welzijnssector draagt onmiskenbaar bij tot de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN, ook de SDG’s  genoemd. Door jullie heerlijk te laten meekoken, komen we tot de juiste smaak. De kwaliteitsvolle basis ingrediënten zijn jullie, een nieuwe smaak te pakken krijgen doen we samen.

Tijdens de smaakmakers bekijken we hoe iedereen op elk niveau een bijdrage kan leveren aan de realisatie van de SDG’s , hoe we er ons meer bewust van kunnen zijn, én hoe we er samen werk van maken om niemand achter te laten. Een goede maaltijd bestaat immers uit verschillende gangen. Elk onderdeel prikkelt andere smaakpapillen en voorziet in een evenwichtige opname van voedingstoffen die we nodig hebben.

Ons sterrenrestaurant “To leave no one behind” is geopend

De eerste gang is een...

Ontbijt aan bed met koffiekoek en ontwaken met project Papillon

Donderdag 18 maart 2021 van 9.00-10.00 uur        online  

Met het project Papillon serveren we je de nieuwe trend ‘van eigenDOM naar eigenSLIM’ en tonen we hoe je deze visie direct kan toepassen in de strijd tegen energiearmoede.

We kijken hoe het project Papillon met initiatiefnemer Stefan Goemaere van Samenlevingsopbouw heel concreet energiearmoede aanpakt en hoe we er zelf mee aan de slag kunnen gaan en deze trend door kunnen trekken naar onze eigen opdracht in de welzijnssector. Uit deze ervaringsuitwisseling proberen we een aanbeveling te formuleren voor  toegang tot duurzaam leven voor iedereen.

Hierbij werken aan SDG 1Geen armoede  SDG 3 goede gezondheid en welzijn  SDG 11 duurzame steden

“Hetgeen mij enorm stoort, is de wijdverbreide mythe dat mensen in armoede niet geïnteresseerd zijn in het klimaatdebat. In mijn werk zie ik elke dag dat dit pertinent onwaar is.” zegt Stefan Goemaere van project Papillon

Praktisch

  • Na je inschrijving ontvang je een eetbare verrassing op het adres waar je het menu zal verorberen. Geef je postadres door indien je de verrassing wil ontvangen. Dit adres zal voor geen andere doeleinden worden gebruikt.
  • Na je inschrijving ontvang je een factuur. 
  • De inloggegevens voor de online smaakmakers ontvang je via mail na je betaling. 
  • € 10 per smaakmaker, € 25 voor volledige pakket met 3 online sessies 
  • € 20 voor de duurzame wandeling  
  • € 40 voor het volledige menu (inclusief wandeling, eetbare verrassingen thuis geleverd enz.)

Proef ook de andere smaakmakers

  • 18/3, 09u: Ontbijt aan bed met koffiekoek en ontwaken met project Papillon (digitaal)
  • 22/4, 12u: Lunchbabbel met soep op de stoep en Ilse Marien van de VUB over de digitale kloof (digitaal)
  • 06/5, 15u: Koffieklets met gebak en Eric Corijn -VUB- over ecosysteemdenken en vermaatschappelijking van de zorg (digitaal)
  • 03/6, 15u: Digestieve wandeling doorheen de duurzame voorbeeldwijk Tivoli (ter plaatse)
Meer info over de smaakmakers vind je op www.kenniscentrumwwz.be/de-gesmaakte-de-stad-van-de-toekomst
(Foto door Oleg Magni via Pexels)
Adres 

webinar

Datum 
donderdag, 18 maart, 2021 - 09:00 tot 10:00
Prijs 
10 euro
Begeleider 
Veerle Leroy
Lees ook 
eten

SCHRIJF JE IN en proef van enkele hot-topics in het welzijnskeuken: energieamroede, digitale uitsluiting, vermaatschappelijking van de zorg en duurzame...

Welzijn
de 17 sdgs

Het Kenniscentrum WWZ engageert zich de SDG's te implementeren in eigen organisatie en de Brusselse welzijnssector hierbij te begeleiden. Voor gratis...

Kennis
Welzijn
Wonen
Zorg