U bent hier

Online leertraject ‘Partnergeweld anders bekeken: over koppels die vechten voor de liefde’

Kom jij binnen jouw organisatie in aanraking met intrafamiliaal geweld? Zit je vaak met vragen en zou je meer inzicht willen krijgen in dit thema? CAW Brussel nodigt jou graag uit voor ons online leertraject ‘Partnergeweld anders bekeken: over koppels die vechten voor de liefde’ met Jef Slootmaeckers!

Het leertraject gaat online door via Zoom op donderdag 9 juni en donderdag 23 juni, telkens van 9u tot 12u30.
 
Wat mag je verwachten?

In heel wat sectoren ontmoeten medewerkers koppels die niet bepaald op een zachte en verbonden manier met elkaar communiceren. Vaak is men getuige van spanningen tussen ouders, conflicten tussen koppels die escaleren, scheldpartijen die soms omslaan in fysiek geweld… Mensen die voor elkaar kiezen en elkaar toch zo pijn doen. Hoe kan je dit begrijpen? Gaat partnergeweld over macht en ongelijkheid? Gaat het over daders en slachtoffers? Leidt deze kijk tot het gewenste effect?

In deze reeks van twee halve dagen neemt Jef je mee in een verhaal dat de kijk op partnergeweld verbreedt en uitdaagt om op een andere manier met dit spanningsveld om te gaan.
 
Over Jef Slootmaeckers

Jef Slootmaeckers is maatschappelijk assistent, contextueel systeemtherapeut en erkend EFT-supervisor en trainer (ICEEFT). Hij werkte jarenlang in het algemeen welzijnswerk. Daar werkte hij in verschillende diensten die werkten rond het thema huiselijk geweld. Hij specialiseerde zich vooral in het werken met koppels die leiden onder de escalerende fysieke conflicten.

Nu heeft Jef een klinische praktijk in Gent voor EFT-therapie en supervisie. Voor EFT-België geeft hij supervisie en training aan diverse (internationale)   groepen en teams van therapeuten en hulpverleners. Jef publiceerde artikels in binnen en buitenland over partnergeweld. Hij schreef samen met Lieven Migerode het boek Partnergeweld en Emotionally Focused Therapy. Vechten voor de liefde. Hij trainde deze kijken op partnergeweld al aan verschillende gespecialiseerde diensten op meerdere plaatsen in de wereld.

 Interesse?

Schrijf je dan in voor het online leertraject via deze link. 

Meer info over het hulpaanbod van CAW Brussel rond intrafamiliaal geweld kun je nu terugvinden op hun website.
 

 

Datum 
donderdag, 9 juni, 2022 - 09:00 tot 12:30
donderdag, 23 juni, 2022 - 09:00 tot 12:30