U bent hier

Online workshop: Gezondheidszorg voor personen zonder wettige verblijfsvergunning of met een beperkt verblijfsrecht

Hoe kan je goede zorg verlenen aan personen in een precaire verblijfssituatie? Wat is er mogelijk in Brussel, hoe pak je dat aan? Hoe verlaag je mogelijke drempels, hoe volg je die patiënten op?
In deze workshop krijg je antwoorden op die belangrijke vragen aan de hand van concrete informatie & tips en discussie rond praktijkgerichte voorbeelden.

Programma

19u15 ⦁ Onthaal
19u30 ⦁ Inleiding - BruZEL/Brusano
19u35 ⦁ Wat zijn de mogelijkheden om medische hulp te verstrekken binnen het huidige wettelijke en maatschappelijke kader aan personen die verblijven of gehuisvest zijn binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest - Veerle Evenepoel, Medimmigrant
20u00 ⦁ Discussie casussen in groepjes - Moderatie: Noémie Grailet, Louis Ferrant, Rita Vanobberghen, Sarah Swannet
20u40 ⦁ Hoe kan je als eerstelijnszorgprofessional de medische zorgverstrekking aan personen zonder wettige verblijfsvergunning of met een beperkt verblijfsrecht best aanpakken? - Noémie Grailet, Dokters van de Wereld
21u00 ⦁ Einde

Praktisch

VOOR WIE? Huisartsen, verpleegkundigen en vroedvrouwen, tandartsen en apothekers.
WAAR? online (U zal alle details ontvangen bij de bevestiging van uw inschrijving)
INSCHRIJVING: gratis, maar inschrijven verplicht (beperkt aantal plaatsen)
TAAL: NL-FR ((geen simultaanvertaling , presentaties worden ondersteund door PowerPoint in de andere taal; casusdiscussies in afzonderlijke NL- en FRtalige groepen)
MEER INFO: christine@bruzel.be

Deze workshop is de eerste in een reeks van vormingen voor eerstelijnsprofessionals die meer kennis en competenties willen verwerven rond de zorg voor personen die uit de reguliere zorgboot vallen. Ze worden aangeboden door BruZEL, de eerstelijnszone voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ondersteund door de Vlaamse overheid in samenwerking met haar bicommunautaire partner Brusano, die in Brussel ook het overleg rond de functie 0.5 in Brussel begeleid.

Datum 
dinsdag, 15 juni, 2021 - 19:30 tot 21:00