U bent hier

Neem deel aan een (online) focusgroep gesprek over personen met een handicap in Brussel

Neem deel aan een (online) focusgroep gesprek over personen met een handicap in Brussel

Gezocht: hulpverleners van Vlaamse erkende organisaties die willen participeren in een focusgroep gesprek

De komende maanden verzamelen we zoveel mogelijk accurate cijfers en willen we gesprekken voeren met de mensen uit het werkveld, maar ook de personen met een handicap zelf, om de cijfers kritisch te kaderen. Daarvoor zijn we  op zoek naar hulpverleners van Vlaamse erkende organisaties die willen participeren in een focusgroep gesprek.

 

De focusgroep gesprekken

Tijdens een focusgroep gesprek brengen we verschillende experten samen om zoveel mogelijk inzicht te krijgen op bepaalde vraagstukken. Tijdens een gesprek van anderhalf uur (max 2 u), willen we bij u en andere specialisten op het werkveld en ervaringsdeskundigen peilen naar het werken met cliënten in de Brusselse context.

De gesprekken zullen begeleid worden door Daan Duppen en Sjoert Holtackers. Alle informatie wordt vertrouwelijk verwerkt en heeft tot doel concrete beleidsaanbevelingen te kunnen doen. Gezien de huidige lockdown maatregelen zullen deze gesprekken plaats vinden via het videoconferentie programma Zoom.

We voorzien vier momenten en hopen dat één van deze momenten voor u past:

 • Woensdag 8 april 10u-12u
 • Vrijdag 10 april 10u-12u
 • Dinsdag 14 april 10u-12u
 • Donderdag 16 april 10u-12u

 

  Schrijf je in voor een focusgroep gesprek

  Inschrijven

  U zult na inschrijving een mail ontvangen van Sjoert met een concrete datum en tijdstip om deel te nemen aan een focusgroep gesprek.

   

   Opdracht van de Vlaamse Gemeenschapscommissie

   Het Kenniscentrum Welzijn, Wonen, Zorg kreeg van de Vlaamse Gemeenschapscommissie de opdracht en de middelen om een nieuwe situatieanalyse over personen met een handicap uit te voeren. De vorige situatieanalyse dateert van 2008. Met deze studie zullen we een aantal zaken in kaart brengen aangaande het aanbod, zorgnoden en samenwerkingsprojecten voor personen met een handicap in Brussel.

    

   Samenwerking

   Voor deze situatieanalyse werken we samen met de Vrije Universiteit Brussel.

    

    

   Photo by Judita Tamošiūnaitė from Pexels

    

   Contact 

   Sjoert Holtackers

   sjoert.holtackers@kenniscentrumwwz.be
   +32 (0)2 413 01 46

   Daan Duppen

   daan.duppen@kenniscentrumwwz.be
   GSM 0499 111 774