U bent hier

Het welzijnswerk en de lokale dienstencentra zetten de deuren weer op een kiertje…

De covid-19 maatregelen kwamen hard aan voor heel wat hulpvragers en gebruikers van welzijnsvoorzieningen. Senioren konden niet meer terecht in hun vertrouwde  lokale dienstencentrum, welzijnswerkers mochten hulpvragers niet meer ontvangen, groepsactiviteiten met mensen in armoede werden noodgedwongen stopgezet. Waar ze konden bleven de organisaties in de weer voor hun gebruikers: er vonden stoepbezoeken  plaats, er werden telefoonrondes georganiseerd of maaltijden aan huis gebracht…

In het spoor van de exitmaatregelen van de federale veiligheidsraad en de Vlaamse Taskforce COVID-19 Zorg, treedt stilaan een versoepeling in voor de  Vlaamse welzijnsorganisaties:

  •           Binnen  het Welzijnswerk  (CAW, Samenlevingsopbouw en Verenigingen waar warmen het woord nemen) kunnen de ambulante en mobiele hulpverlening worden hervat  en mag een beperkt groepsaanbod worden georganiseerd;  
  •           De lokale dienstencentra mogen vanaf 25 mei de deuren weer openen voor individuele dienstverlening op afspraak (één op één contacten), mits naleving van een aantal voorzorgsmaatregelen. De lokale dienstencentra bepalen in functie van hun lokale situatie zelf op welk moment ze welke dienstverlening opnieuw opstarten. Het Agentschap Zorg & Gezondheid werkt samen met de sector verder aan richtlijnen voor volgende versoepelingsfases.

Meer hierover in de richtlijnen over de doorstart en versoepeling van het departement WVG voor Welzijnswerk en de lokale dienstencentra.

Opgelet! Versoepeling betekent geen verplichting! Het hernemen van hulp- en dienstverlening en groepsactiviteiten zal stap voor stap en voor elke voorziening op een eigen tempo gebeuren.  

Lees ook 
stop het virus blijf samen door niet samen te blijven

Steunmaatregelen en beleidsnieuws tijdens de Coronacrisis

Kennis
Welzijn
Wonen
Zorg
Vrijwilligers
corona-info

Nuttige informatie voor de Brusselse hulpverlener gebundeld.

Kennis
Welzijn
Wonen
Zorg
Kennis
Vrijwilligers