U bent hier

Projectoproep Digital Belgium Skills Fund 2022

De digitale transformatie, die al volop bezig was, is door de coronacrisis nog enkele versnellingen hoger geschakeld. Het is, nu meer dan ooit, van cruciaal belang dat jongeren en jong(volwassenen) de juiste digitale vaardigheden ontwikkelen om vlot hun weg te vinden in deze nieuwe, digitale realiteit.

Het Digital Belgium Skills Fund (DBSF) investeert sinds 2016 in projecten die deze digitale vaardigheden van maatschappelijk kwetsbare jongeren en (jong)volwassenen versterken. Hierbij richt het zich vooral op de maatschappelijke en sociaaleconomische integratie van deze groepen. Heel wat organisaties en projecten kregen reeds een “kick-start” van het DBSF en boekten mooie resultaten met directe maatschappelijke impact.

Ook in 2022 zal het DBSF innovatieve projecten ondersteunen die inzetten op de doelstellingen van het DBSF, namelijk de sociale en maatschappelijke inclusie van deze kwetsbare groepen verhogen door het bijbrengen van digitale vaardigheden. De doelstellingen voor 2022 blijven uitgebreid naar die projecten die een digitale expertise garanderen en op die manier bijdragen tot de sociale en maatschappelijke inclusie.

Er zal ook speciale aandacht besteed worden aan de duurzaamheid van de ingediende projecten. Projecten die kunnen aantonen dat ze zowel maatschappelijk als financieel op een duurzame manier kunnen verdergezet worden, zonder blijvende ondersteuning van het DBSF, hebben een streepje voor.

Meer informatie vinden jullie in het document op de website van de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA): https://dt.bosa.be/sites/default/files/content/DBSF2022/dbsf_2022_oproep_richtlijnen.pdf

(Foto door RODNAE Productions via Pexels)
Agenda