U bent hier

Samen voor een diploma

We lezen en horen het al te vaak in de media: Een diploma hoger onderwijs behalen lijkt voor veel Brusselaars met een migratiegeschiedenis een onhaalbare droom.

Brusselse werkgevers zoeken naar meer diversiteit op de werkvloer, ook voor leidinggevende functies. Bestuursraden zoeken naar een inclusievere samenstelling.

Tijdens de afgelopen 2 jaar deed EVA bxl onderzoek naar de noden van Brusselse (werk)studenten met een migratiegeschiedenis voor het behalen van een diploma hoger onderwijs.

Samen met alle betrokken actoren (studenten, hogescholen, werkgevers) werd naar een oplossing gezocht om deze groep studenten te ondersteunen bij het realiseren van hun sociale en professionele aspiraties.

Gedurende een testfase van 1 academiejaar ontwikkelden we een antwoord op deze noden onder de noemer Samen voor een Diploma.

Nu is Samen voor een Diploma klaar voor de start en zijn we voor volgend academiejaar op zoek naar mentoren en studenten!

Samen voor een Diploma is een nieuwe dienst van EVA bxl vzw, een sociaal labo in Brussel. We ontwikkelen diensten daar waar Brusselaars noden hebben.