U bent hier

Toegankelijk maken van huisvesting voor dak- en thuisloze jongeren

De toegang tot huisvesting verhogen voor jongvolwassenen die zich in een situatie van (dreigende) dak- en thuisloosheid bevinden.

De tellingen rond dak- en thuisloosheid die in oktober 2020 door de KULeuven en de ULiège georganiseerd werden in de provincie Limburg en de steden Gent, Aarlen en Luik tonen aan dat zo’n 20% van de personen die zich in een situatie van dak- en thuisloosheid bevinden, jong volwassenen zijn.

Het Fonds wenst bij te dragen aan het toegankelijk maken van huisvesting voor dak- en thuisloze jongeren, dit door het creëren van bijkomende woonoplossingen voor en rekening houdend met de behoeftes van deze jongeren.

Voor wie?

Actoren die jongvolwassenen begeleiden die zich in een situatie van dak- en thuisloosheid bevinden / dreigen te bevinden verzekeren de begeleiding van de jongeren en zijn dus een essentiële partner in het project.

Verder kan een alliantie aangegaan worden met zowel publieke als private actoren: sociale huisvestingsmaatschappijen, OCMW’s, projectontwikkelaars, spelers op de private verhuurmarkt, psychiatrische instellingen, gevangenissen, coöperatieve vennootschappen, enz, om nieuwe woonoplossingen te vinden. 

Lees meer op de website van de Koning Boudewijnstichting.