U bent hier

De gesMAAKte stad van de toekomst: Koffieklets met gebak en Eric Corijn -VUB- over ecosysteemdenken en vermaatschappelijking van de zorg.

Schuif mee aan tafel en proef de smaak van een toekomst die niemand achterlaat

In onze reeks "De gesMAAKte stad van de toekomst" serveren we verschillende luchtige gerechten zodat we samen van de transitie in Brussel kunnen proeven. De Brusselse welzijnssector draagt onmiskenbaar bij tot de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN, ook de SDG’s  genoemd. Door jullie heerlijk te laten meekoken, komen we tot de juiste smaak. De kwaliteitsvolle basis ingrediënten zijn jullie, een nieuwe smaak te pakken krijgen doen we samen.

Tijdens de smaakmakers bekijken we hoe iedereen op elk niveau een bijdrage kan leveren aan de realisatie van de SDG’s , hoe we er ons meer bewust van kunnen zijn, én hoe we er samen werk van maken om niemand achter te laten. Een goede maaltijd bestaat immers uit verschillende gangen. Elk onderdeel prikkelt andere smaakpapillen en voorziet in een evenwichtige opname van voedingstoffen die we nodig hebben.

Ons sterrenrestaurant “To leave no one behind” is geopend

De derde gang is een...

Koffieklets met gebak en Eric Corijn -VUB- over ecosysteemdenken en vermaatschappelijking  van de zorg.

Donderdag 6 mei van 15.00-16.00 uur         online

Zout, zuur, zoet, bitter en pittig. Alle smaken in de juiste verhoudingen bepalen net datgene wat we tot topkeuken uitroepen. Het bittere pittige van de koffie en het zoete smeuïge van dat taartje geven ons een gigantische energieboost.

De zoektocht naar dat verloren evenwicht vinden we in ecosysteem denken. Een holistische aanpak waarbij alle actoren een evenwaardige rol toebedeelt krijgen. De coronacrisis toont andermaal hoe verstoord ons ecosysteem is en stelt onze scheefgegroeide relatie met de natuur op scherp . De drang om terug te keren naar het “oude normaal” is groot en lijkt gemakkelijk. Niets is minder waar. Het antwoord ligt vermoedelijk in een gestructureerde krachtenbundeling van ondernemers, overheden en kennisinstellingen. Een goede herstelplanning gaat over een gemengde economie waar duurzame wijken met nabije zorg het nieuwe normaal worden. Eric Corijn noemt het ook “leveld playing field” of het meerschalig denken.

Eric Corijn geeft een introductie over ecosysteemdenken. Vanuit een aantal stellingen gaan we met de Brusselse welzijnssector hierover in gesprek. We staan open voor innovatie, zoeken ankerpunten en bekijken vanuit de sociale bril de voor- en nadelen van vermaatschappelijking van de zorg.

 

Hierbij werken we aan SDG 3 goede gezondheid en welzijn  SDG 8 waardig werk  SDG 11 duurzame steden en gemeenschappen

“Is een versterking van die eerste lijn niet de beste remedie tegen overbelasting van de dure specialistenklinieken?”, schrijft Eric Corijn in een opinie voor Knack op 03/01/21

Praktisch

  • Na je inschrijving ontvang je een eetbare verrassing op het adres waar je het menu zal verorberen. Geef je postadres door indien je de verrassing wil ontvangen. Dit adres zal voor geen andere doeleinden worden gebruikt.
  • Na je inschrijving ontvang je een factuur. 
  • De inloggegevens voor de online smaakmakers ontvang je via mail na je betaling. 
  • € 10 per smaakmaker, € 25 voor volledige pakket met 3 online sessies 
  • € 20 voor de duurzame wandeling  
  • € 40 voor het volledige menu (inclusief wandeling, eetbare verrassingen thuis geleverd enz.)

Proef ook de andere smaakmakers

  • 18/3, 09u: Ontbijt aan bed met koffiekoek en ontwaken met project Papillon (digitaal)
  • 22/4, 12u: Lunchbabbel met soep op de stoep en Ilse Marien van de VUB over de digitale kloof (digitaal)
  • 06/5, 15u: Koffieklets met gebak en Eric Corijn -VUB- over ecosysteemdenken en vermaatschappelijking van de zorg (digitaal)
  • 03/6, 15u: Digestieve wandeling doorheen de duurzame voorbeeldwijk Tivoli (ter plaatse)
Meer info over de smaakmakers vind je op www.kenniscentrumwwz.be/de-gesmaakte-de-stad-van-de-toekomst
(Foto door Nao Triponez via Pexels)
Adres 

webinar

Datum 
donderdag, 6 mei, 2021 - 15:00 tot 16:00
Prijs 
10 euro
Begeleider 
Veerle Leroy
Lees ook 
eten

SCHRIJF JE IN en proef van enkele hot-topics in het welzijnskeuken: energieamroede, digitale uitsluiting, vermaatschappelijking van de zorg en duurzame...

Welzijn
de 17 sdgs

Het Kenniscentrum WWZ engageert zich de SDG's te implementeren in eigen organisatie en de Brusselse welzijnssector hierbij te begeleiden. Voor gratis...

Kennis
Welzijn
Wonen
Zorg