U bent hier

SAMEN STAPPEN - Grote wandeling Het BuurtPensioen vrijdag 17 september

Grote wandeling en gezellige samenkomst voor alle BuurtPensioen antennes! 

Aankondiging jaarlijks evenement 

GROTE WANDELING "SAMEN STAPPEN" OP VRIJDAG 17 SEPTEMBER  

Koning Boudewijnpark, 1090 Jette- Guingette Fabiola

> registratie gewenst!

Het BuurtPensioen zet niet alleen in op solidariteit binnen de buurt zelf, maar ook over de grenzen van de buurten heen. Naar jaarlijkse gewoonte, organiseren we dan ook opnieuw een grote activiteit die al onze antennes samenbrengt. Op die manier kunnen de buurtbewoners uit de verschillende Brusselse wijken ook met elkaar kennismaken en verhalen uitwisselen.  

Na de verplichte lockdowns en het vele binnen zitten, is het extra belangrijk om elkaar opnieuw met een fris gemoed in de buitenlucht te ontmoeten, en om opnieuw te bewegen. Daarom stellen we jullie met plezier ons evenement ‘SAMEN STAPPEN’ voor, op 17 september van 14u – 17u! Een aangename namiddag met op het programma een grote wandeling in het prachtige Koning Boudewijnpark te Jette! We verwelkomen jullie daar graag om 14u aan de Guingette Fabiola, waar we allemaal zullen verzamelen.  

Na de wandeling zelf voorzien we bovendien ook een gezellige samenkomst aan de Guingette Fabiola, waar jullie kunnen waar je kunt ontspannen, eten en... uw creativiteit de vrije loop kunt laten bij de voorzien activiteiten! Zo zal je bijvoorbeeld een rondje kunnen rijden met de tuktuk en zal er ook een photobooth aanwezig zijn, om met elkaar op de foto te gaan en de herinnering aan deze mooie dag te vereeuwigen. Dit wil je toch niet missen? 

Naar aanloop van de grote wandeling op 17 september, organiseren we een aantal kleinere wandelingen in de buurten en voorbereidende kook- en knutselateliers. Meer informatie met de exacte data en locaties volgt later.  

  • Kleindere wandelingen: In afwachting van de grote wandeling, zullen we in de antennes al enkele kleinere wandelingen organiseren, om jullie volledig klaar te stomen voor 17 september. Op die manier komen de buurtbewoners alvast samen en kunnen ze hun eigen buurt zelf nog beter leren kennen.  
  • Kookateliers: voor de samenkomst na de wandeling zetten we graag in op het idee van l’Auberge Espagnol. Daarbij kan iedereen zelf iets klaarmaken of meebrengen om te delen. Daarom organiseren we in de week van 13 september een aantal kookateliers in de antennes, waar iets kan worden klaargemaakt om later mee te nemen naar het evenement. Alle informatie over de concrete data en locaties volgt later. Zin om deel te nemen aan die ateliers? Laat het ons gerust al even weten op via 0484 48 38 33 of geef het door aan jouw antenne begeleidster! 
  • Knutselateliers: om de bijeenkomst te voorzien van extra plezier, kwamen we op het idee om een heuse “photobooth” (fotohokje) te maken. Het concept? We stellen decors en rekwisieten ter jullie beschikking én een fotograaf om jullie in de meest iconische en epische poses te fotograferen. Wij stellen voor dat elke antenne, naar eigen wensen, elementen (decorstukken, rekwisieten) voor deze activiteit kan voorbereiden. Aarzel zeker niet om jullie ideeën te delen en een handje te helpen bij de uitvoering ervan! Op de grote dag kunnen de andere antennes ze dan eindelijk ontdekken en er plezier aan beleven!  

MOBILITEIT: Het park is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus 13 (halte  Eugène Toussaint, 1 min lopen) en 88 (halte Lorge, 9 min lopen) gaan er net zo goed  heen als tram 9 (halte tentoonstelling, 7 min lopen). Parkeerplaatsen zijn ook  beschikbaar bij beide ingangen van het park. 

Omdat we ervoor willen zorgen dat iedereen de locatie kan bereiken, bieden we in samenwerking met de buurthuizen Brussel Centrum en partners Mpact en Labolodo verschillende vervoersdiensten aan. De buurthuizen stellen ook 1 mini-bus met 4 zitplaatsen ter beschikking en Mpact zal vrijwilligers inschakelen om jullie met de auto op locatie te brengen. Ben je bijvoorbeeld moeilijk te been, beperkt in het gebruik van mobiliteit of wil je gewoon graag beroep doen op één van de diensen? Laat het ons dan tijdig weten. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat jullie veilig en wel én zonder zorgen ook naar het park kunnen afzakken.  

MAAR omdat we graag een idee zouden hebben van het aantal deelnemers, willen we jullie vragen om zeker jullie aanwezigheid te bevestigen VOOR 8 SEPTEMBER! Je kan ons daarvoor telefonisch bereiken via 0484 48 38 33,via mail op buurtpensioen@kenniscentrumwwz.be of geef jouw aanwezigheid door aan jouw antennebegeleidster.  

Wij kunnen alvast niet wachten om jullie op 17 september te ontvangen! Tot binnenkort!  

 

Adres 

Guingette Fabiola in het Koning Boudewijnpark, 1090 Jette.

Datum 
vrijdag, 17 september, 2021 - 14:00 tot 17:00
Lees ook 

De zomeractiviteiten bij het BuurtPensioen zijn in volle gang. Bekijk hier een visueel overzicht van enkele activiteiten van de afgelopen weken...Lees meer

verhaal
Groepsfoto deelnemers Het BuurtPensioen

Dit zijn burenhulpnetwerken waar talenten van mensen worden ingezet om elkaar te helpen met kleine dagelijkse zorgen.

Welzijn
Zorg
Kennis
Vrijwilligers

Zoek een antenne in je buurt

Zorg
Kennis