U bent hier

Workshop ‘Hoe kan ik als leidinggevende bijdragen aan het welzijn van mijn team?’

Stress bij eerstelijnsprofessionals helpen voorkomen en verlichten: dat is het doel van de workshopreeks 'Zorg voor de Brusselse zorg', in samenwerking met Huis voor Gezonheid. Met acht workshops over verschillende thema's willen we inzetten op het behouden en verhogen van veerkracht bij zorg- en welzijnsprofessionals in de eerste lijn in Brussel. 

Workshop ‘Hoe kan ik als leidinggevende bijdragen aan het welzijn van mijn team?’ door The Human Link

Inhoud workshop: 

Deze opleiding biedt jou als leidinggevende handvatten om medewerkers te ondersteunen in het voorkomen van stress enerzijds en het ondersteunen van medewerkers met stress, overspannings- of burn-outklachten, die mogelijk al zijn uitgevallen, anderzijds. De opleiding is een aanrader als je wil weten hoe constructief aan de slag te gaan met de stressoren uit de werkomgeving waar je medewerkers uitgeput van worden. We maken het concreter en geven een kader voor wat soms vaag of taboe blijft en wisselen theorie af met oefeningen en voorbeelden

Voor wie:

  • Leidinggevenden binnen de zorg-en welzijnssector

  • Leidinggevenden die net gestart zijn met de functie zijn ook welkom 

Praktisch:

  • Workshop van 9u00 tot 16u30

  • Locatie: Lakenhuis, Lakensestraat 76, 1000 Brussel

  • Aantal deelnemers: 16

  • De inschrijvingen worden geopend vanaf november

Begeleider workshop: 

Annemarie Van Engeland is klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Ze geeft opleidingen over stresshantering en doet individuele coachings bij werknemers met stressklachten. Ze gaf in een vorige job therapie aan een brede doelgroep van cliënten en opleidingen aan een brede doelgroep van hulpverleners. Haar doel is mensen te kunnen oriënteren naar het leven dat ze zélf willen leiden, en hun gedrag te helpen veranderen om geen speelbal te worden van energievretende factoren, maar hierin zelf ook keuzes te ervaren.

Adres 

Lakensestraat 76, 1000 Brussel

Datum 
maandag, 13 februari, 2023 - 09:00
Prijs 
gratis
Begeleider 
Annemarie Van Engeland
Lees ook 

Met deze workshopreeks willen we inzetten op het behouden en verhogen van veerkracht bij zorg- en welzijnsprofessionals

Welzijn