U bent hier

Brussel zoekt beleidsmakers met ambitie voor zorg en welzijn

Toon ambitie voor Brussel, durf innoveren.

Zorg en welzijn beter laten functioneren in Brussel, met een sterke Nederlandstalige dienstverlening, dat moet kunnen!

Vlaanderen en Brussel hebben veel voor elkaar te betekenen met het oog op meer geïntegreerde zorg voor de Brusselaar en de gebruikers van Brusselse voorzieningen. Dit vraagt evenwel ambitie en de moed om samen te werken. In de aanloop naar een nieuwe legislatuur willen we een oproep doen aan jullie, middenveldorganisaties in welzijn en  zorg, om de blik ook op Brussel te richten. Lees ons pleidooi om Brussel op de agenda te zetten en op te nemen in jullie memoranda en als een uitnodiging om hierover het gesprek aan te gaan met de Brusselse welzijns- en zorgsector.

Contact 
herwig.teugels@kenniscentrumwwz.be
02 211 02 41

Herwig is de man met het helikopterzicht, of beter: het girafperspectief: wijds kijken maar met de voeten op de grond. Het helpt hem bij het maken van de strategische keuzes. Hij wordt door partners vaak gevraagd om advies. Zijn jarenlange ervaring in het Brussels werkveld boezemt vertrouwen in. Als spelverdeler van het team haalt hij de potentie bij medewerkers naar boven, met oog voor voldoende uitdaging en ambitie.

olivia.vanmechelen@kenniscentrumwwz.be
02 211 02 42

Voor thema’s als woonzorg, zorgzame buurt of buurtgerichte zorg moet je bij Olivia zijn; ze volgt en ondersteunt Brusselse projecten en maakt verbindingen tussen diverse praktijken en beleid. Olivia heeft een brede kennis van en expertise in de (Brussels) welzijns- en zorgsector, over de taalgrenzen heen. Deze wendt ze aan om bij te dragen aan nieuw beleid, zowel in organisaties als bij de overheid.

Lees ook 
Cover cahier Brusselse wegwijzer in welzijn en zorg en de bijhorende poster

Dit cahier wil een wegwijzer zijn om het Brusselse institutionele kluwen voor de sectoren zorg en welzijn te ontwarren.

Kennis
Welzijn
Wonen
Zorg
Wouter Beke, Benjamin Dalle, Elke Van den Brandt

Het Kenniscentrum biedt knowhow ter ondersteuning van het beleid

Welzijn
Wonen
Zorg
Vrijwilligers