U bent hier

Gezocht: startende welzijnswerker!

“Wat zoeken  welzijnswerkers in de job? En biedt die werkplek dat? Wat hebben ze daarvoor nodig? Wat doet hen blijven, wat doet hen vertrekken?”

Dat zijn de vragen die we willen stellen aan startende werknemers in de Brusselse welzijns- en zorgsector.

We vertrekken van de vaststelling dat het personeelsverloop in veel Brusselse welzijnsorganisaties hoog ligt. Startende medewerkers blijven niet altijd lang waar ze starten. Nochtans is instroom én retentie belangrijk om een kwalitatieve en duurzame dienstverlening te blijven garanderen.

Startende werknemers zelf aan het woord laten lijkt ons hierbij cruciaal. Zij kunnen ons het beste vertellen wat de nieuwe instroom verwacht van een job als welzijnswerker.  

Help op ons op zoek te gaan naar hoe we jongeren en zij-instromers kunnen voorbereiden, aantrekken en op duurzame wijze binden aan een Brusselse organisatie.

We zijn op zoek naar 15 startende werknemers met minder dan 1,5 jaar werkervaring die hierover met ons in gesprek wil gaan. De interviews zullen doorgaan in maart.

 

Ben jij zo een starter?

Laat het ons hier weten.

Heb jij een collega of ken je iemand met minder dan 1,5 jaar werkervaring in de Brusselse welzijns- of zorgsector? Laat het ons weten of stuur deze uitnodiging door.

Contact 
fauve.peirelinck@kenniscentrumwwz.be
02 211 02 49

Fauve heeft een hart voor mensen die werken met mensen en is projectmedewerker voor het project 'Op niveau: werken in welzijn en zorg in Brussel'. Vanuit haar achtergrond in de zorgsector focust ze op wat er op het werkveld gaande is. Ze heeft aandacht voor de onderliggende maatschappelijke tendensen, het beleid en dagelijkse uitvoering ervan. Binnen dit project zal ze specifiek werken rond de vraagstukken van het aantrekken, behouden en ondersteunen van personeel in de welzijnssector.

Extra info 

Zin om met ons in gesprek te gaan? Laat het ons hier weten: https://docs.google.com/forms/d/15ILcB_SSKthKGF62o_J9mpvKB8KPYdkrKwg5kJyckIg/edit

Lees ook 

Met het project Op niveau: werken in welzijn en zorg in Brussel willen we de welzijnssector mee op de kaart zetten en zijn plaats laten innemen in het...

Kennis
Welzijn
Wonen
Zorg