U bent hier

Haal nu jouw poster 'Brusselse diensten in welzijn en zorg' in huis!

Français si-dessous

Deze poster biedt een handig overzicht van alle diensten in welzijn en zorg in Brussel, geordend per overheid. De poster werd oorspronkelijk gemaakt in 2021 voor het cahier 'Brusselse wegwijzer in welzijn en zorg', en kreeg in 2023 een update.

Je kan hem bestellen om op te hangen in jullie organisatie. Zo is er altijd een wegwijzer in de Brusselse zorg- en welzijnsdiensten, voor als je even de weg kwijt bent of om nieuwe medewerkers te introduceren in Brussel. De poster is tweetalig.

Bestel de poster

Wil je je verder verdiepen in de Brusselse diensten en de institutionele context? Dat kan in het cahier dat bij de poster hoort. Lees het cahier hier online.


Le poster 'Panorama du social et de la santé à Bruxelles' donne un aperçu de tous les services du social et de la santé à Bruxelles, classés par gouvernement. Le poster a été initialement créé en 2021 pour le cahier « Panorama du social et de la santé à Bruxelles » et a été mise à jour en 2023.

Vous pouvez commander le poster pour l'afficher dans votre organisation. Ainsi, il y aura toujours un guide des services du social et de la santé bruxellois, que ce soit lorsque vous êtes un peu perdu ou pour présenter de nouveaux collègues à Bruxelles. Le poster est bilingue.

Commandez le poster

Voulez-vous vous savoir plus sur les services bruxellois et le contexte institutionnel ? Lisez le cahier qui accompagne le poster ici.

Contact 
olivia.vanmechelen@kenniscentrumwwz.be
02 211 02 42

Voor thema’s als woonzorg, zorgzame buurt of buurtgerichte zorg moet je bij Olivia zijn; ze volgt en ondersteunt Brusselse projecten en maakt verbindingen tussen diverse praktijken en beleid. Olivia heeft een brede kennis van en expertise in de (Brussels) welzijns- en zorgsector, over de taalgrenzen heen. Deze wendt ze aan om bij te dragen aan nieuw beleid, zowel in organisaties als bij de overheid.

laure.bakker@kenniscentrumwwz.be
02 413 01 50

Laure zet haar schouders onder het project CuSeHa, waarbij een leertraject rond cultuursensitieve zorg voor personen met een handicap wordt georganiseerd. Als sociaal onderzoeker wordt Laure graag geprikkeld en geïnspireerd door verschillende leefwerelden. Nieuwsgierig zijn, luisteren en bruggen bouwen zijn een rode draad in haar leven en liggen aan de basis van het CuSeHa-project. Heb je vragen over het beter bereiken van en drempels verlagen voor Brusselaars op het kruispunt van een (vermoeden van) handicap en een migratieachtergrond? Klop zeker eens bij Laure aan.

Lees ook 
Cover cahier Brusselse wegwijzer in welzijn en zorg en de bijhorende poster

Dit cahier wil een wegwijzer zijn om het Brusselse institutionele kluwen voor de sectoren zorg en welzijn te ontwarren.

Kennis
Welzijn
Wonen
Zorg
Cover brochure Panorama du social et de la santé à Bruxelles

Dans le labyrinthe institutionnel des secteurs social et santé à Bruxelles, ce cahier se veut être une boussole.

Kennis
Welzijn
Wonen
Zorg