U bent hier

Hoe zit het met de privacywetgeving?

In mei 2018 was privacy hot. Toen trad de nieuwe Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Deze moet ervoor zorgen dat persoonsgegevens beter beschermd worden. Informatie over personen mag je niet zomaar opslaan en delen met om het even wie. 

De aandacht voor dit thema is misschien wat verslapt, maar de wetgeving blijft nog steeds van kracht. De informatiesessie voor onze medewerkers met de stappen die het Kenniscentrum WWZ ondernam om aan de regelgeving te voldoen vinden jullie in een powerpoint-presentatie rechts (of onderaan) deze pagina.

Willen jullie er zelf nog aan werken of mee starten: de Gegevensbeschermingsautoriteit, de opvolger van de privacycommissie, biedt op zijn website een toolbox met een stappenplan en sjablonen aan om mee aan de slag te gaan: https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/professioneel/eerstehulp-avg/toolbox.

Ook Switch, dat socioculturele organisaties in hun zakelijk beheer ondersteunt, heeft hiervoor een toolkit uitgewerkt: https://scwitch.be/toolkit/#gdpr-privacywetgeving.

 

 

Downloads