U bent hier

1,2 miljard mensen hebben een handicap

Wist je dat 15% van de wereldbevolking een handicap heeft? En dat van alle mensen die een rolstoel nodig hebben, slechts 15% toegang heeft tot een rolstoel? 40% van alle mensen met een handicap wereldwijd leeft onder de armoedegrens. 

WeThe15 is een wereldwijde campagne voor meer inclusie en gelijkheid voor personen met een handicap. Het is een coalitie van 15 internationale organisaties op het gebied van sport, mensenrechten, kunst en cultuur, entertainment, economie enzovoort. Met de campagne wil de organisatie bewustzijn aanwakkeren rond handicap, onze houding tegenover handicap veranderen en meer kansen creëren voor personen met een handicap. De start van de campagne gaat samen met de Paralympische Spelen van 2021 in Tokio. Als eerste actie werden wereldwijd 80 bekende gebouwen verlicht in het paars, de internationale kleur van de handicap. In de toekomst zal de campagne nog meer informeren, sensibiliseren en aanzetten tot actie rond personen met een handicap.

Bij de campagne hoort een hele reeks educatief materiaal dat iedereen vrij kan verspreiden via zijn eigen kanalen zoals sociale media en websites. Voor sociale media werd de hashtag #WeThe15 gelanceerd. Meer informatie over de WeThe15-campagne en het campagnemateriaal vind je op de website van WeThe15.

Wil je meer weten over personen met een handicap in Brussel? Lees hier onze situatieanalyse uit 2020. 

Bekijk hier de campagnevideo van WeThe15 en de Paralympische Spelen:

Campagnevideo van WeThe15 en de Paralympische Spelen
Campagnevideo van WeThe15 en de Paralympische Spelen
Lees ook 

BROG, persoonvolgende financiering, intersectorale netwerking en veel meer.

Welzijn
Zorg
man in gang

Deze studie brengt een aantal zaken in kaart aangaande de evoluties in het aanbod en de zorgnoden voor personen met een handicap in Brussel.

Kennis
Welzijn

Het doel is basis-expertise rond ‘handicap in Brussel’ te verwerven en te delen.

Zorg