U bent hier

Een bloem, een glimlach

Het BuurtPensioen wordt zelfstandig

Sinds 1 januari 2022 is Het BuurtPensioen – Pens(i)onsQuartier officieel een zelfstandige vzw. Het burenhulpnetwerk maakt dus niet langer deel uit van het Kenniscentrum WWZ. De verzelfstandiging ging ook gepaard met een naamsverandering. De vzw heet vanaf nu Accolage.
We verwelkomen je graag op onze nieuwe website www.accolage.be.

Depuis le 1er janvier 2022, Het BuurtPensioen - Pens(i)onsQuartier est officiellement une asbl indépendante. Le réseau d'entraide ne fait donc plus partie de Kenniscentrum WWZ. L'indépendance s'est également accompagnée d'un changement de nom. L'association à but non lucratif s'appelle désormais Accolage. 
Nous vous invitons à visiter notre nouveau site web www.accolage.be 

Een bloem, een glimlach!

Een bloem en een glimlach is een fijne attentie om het gevoel van eenzaamheid te doorbreken

Op 1 oktober, Internationale Dag van de Ouderen, geven we een fijne attentie om het gevoel van eenzaamheid te doorbreken. Het is het tweede jaar dat deelnemers van de solidaire netwerken BuurtPensioen - Pens(i)onsQuartier en Bras dessus Bras dessous de straten, pleintjes en markten van de gemeentes Brussel, Elsene, Jette, Evere, Laken, Neder-Over-Heembeek, Vorst en Ukkel zullen aflopen om een bloemetje te geven aan passanten die het op hun beurt zullen overhandigen aan een eenzame oudere in hun buurt.

Bovenop deze warme attentie, is er de wens om het grote publiek te sensibiliseren voor de situatie van geïsoleerde ouderen en de kwetsbare situatie waarin zij leven, hen spreekruimte te geven en de deelnemers van de netwerken de mogelijkheid te bieden hun engagement te uiten.

Laten we een warm moment beleven ! Wij geven jou een bloem, geef ze aan een eenzame oudere persoon in je buurt.

We krijgen voor onze actie de steun van Candriam om het initiatief te realiseren.  Zij nemen samen met ons deel aan de actie “een bloem, een glimlach”.

Lees ook 

Het BuurtPensioen is een netwerk van buren die elkaar helpen in het dagelijks leven

Zorg
Vrijwilligers