U bent hier

Kiezen moet kunnen, ook voor ouderen.

Kiezen moet kunnen. Ook voor ouderen. De woonzorgomgeving van de toekomst.

Dit document gaat over een urgent maatschappelijk thema: de woonzorgomgevingen van morgen en overmorgen. Woonzorgomgevingen zijn plekken waar (onder meer) oudere mensen wonen – een veel voller werkwoord is: léven – en waar bewoners beschikken over diverse vormen van zorg en ondersteuning.

Dit document is niet vrijblijvend. Er is werk aan de winkel. Het is een oproep om deze maatschappelijke opgave aan te pakken, zoals dat op diverse plaatsen al gebeurt, in ons land en elders. Dit belangt iedereen aan.

Klik hier om de publicatie te lezen.

 

(illustratie: Niet Nu Laura)

olivia.vanmechelen@kenniscentrumwwz.be
02 211 02 42

Voor thema’s als woonzorg, zorgzame buurt of buurtgerichte zorg moet je bij Olivia zijn; ze volgt en ondersteunt Brusselse projecten en maakt verbindingen tussen diverse praktijken en beleid. Olivia heeft een brede kennis van en expertise in de (Brussels) welzijns- en zorgsector, over de taalgrenzen heen. Deze wendt ze aan om bij te dragen aan nieuw beleid, zowel in organisaties als bij de overheid.

Lees ook 

Praktische informatie, aanbevelingen, architecturale bijdragen en veel aanknopingspunten voor reflectie en actie over wonen

Wonen

Dit cahier schetst de context van collectieve woonprojecten met sociaal oogmerk in Brussel.

Wonen