U bent hier

Projectoproep zorgzame buurten VGC

De VGC lanceert samen met de Vlaamse Gemeenschap de projectoproep 'Zorgzame buurten in Brussel'.

Deze oproep is het Brusselse luik van de Vlaamse projectoproep ‘Zorgzame buurten’ en richt zich naar lokale besturen, buurtwerk, welzijns- en zorgorganisaties en zorgraden van eerstelijnszones. Doel is om organisaties te ondersteunen en te inspireren om zorgzame buurten te ontwikkelen in Vlaanderen en in Brussel. Via de Vlaamse projectoproep zal de Vlaamse overheid minstens 95 projecten selecteren in het Nederlandse taalgebied. Via de oproep in het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad worden minstens 5 zorgzamebuurtprojecten ondersteund.

Financiële impuls om zorgzame buurten uit te bouwen

De subsidie bedraagt maximaal 100.000 euro per project per projectjaar.
De subsidie kan gebruikt worden voor personeelskosten en/of voor werkingskosten.

De looptijd van de projecten is twee jaar. Met deze projectsubsidies geven de Vlaamse overheid en de VGC een tijdelijke financiële impuls aan projecten om hun ideeën over de uitbouw van een zorgzame buurt te ontwikkelen.

Ondersteuning en inspiratie

Als uw project geselecteerd wordt, kunt u tijdens de looptijd van het project rekenen op intensieve begeleiding van een consortium van universiteiten, hogescholen en middenveldorganisaties, gecoördineerd door de Koning Boudewijnstichting.  

Lees hier meer over de projectoproep 'Zorgzame buurten' en over de voorwaarden om een subsidie aan te vragen. Bekijk alvast enkele inspirerende voorbeelden. In de projectoproep in bijlage kan u alle voorwaarden vinden voor uw aanvraag.

Indienperiode: 16/07/2021 - 15/11/2021

Lees ook 
het sombreromodel

Een buurt met extra aandacht voor kwetsbare groepen met ondersteunings- of zorgbehoeften. Buurtgerichte Zorg ondersteunt de kwaliteit van leven

Wonen
Zorg