U bent hier

Sociaal werk doet ertoe!

De afgelopen maanden werkte Sterk Sociaal Werk aan een campagne vol straffe verhalen van sterke sociale professionals. Acht sociale professionals vertellen over hun werk en waar ze trots op zijn. Gevat in een cijfer, maar geraakt door een verhaal. ‘Sociaal werk doet ertoe’, is de centrale boodschap.

De professionals delen een cijfer dat voor hen uitdrukt wat voor impact zij hebben. In een video en geschreven interviews, vertellen ze het verhaal achter dit cijfer. Ze durven trots zijn op zichzelf, maar vooral ook op het sociale werkveld in het algemeen. Wat zij doen, doen ze niet alleen. 

De deelnemers van de campagne komen uit zeer verschillende hoeken van het werkveld en hebben allemaal een uniek verhaal. Neem zeker een kijkje naar de video's en interviews! 

Hier zie je bijvoorbeeld het verhaal van Philippe van Cultureghem vzw in Anderlecht. 

Benieuwd naar de andere verhalen? Check dan zeker de de website van de campagne. Verspreid de filmpjes en interviews of print de affiches en steek zo alle sociaal werkers een groot en welverdiend hart onder de riem! 

Sociaal werk doet ertoe - Philippe - Cultureghem
Sociaal werk doet ertoe - Philippe - Cultureghem
Extra info 
Lees ook 

Op 15 maart mag je je verwachten aan allerlei activiteiten in jouw regio in teken van World Social Work Day.

Agenda

Op 5 mei vieren we het sociaal werk tijdens de tweede Sociaalwerkconferentie in Antwerpen.

Agenda
Cover cahier Brusselse gezinnen met kleine kinderen in precaire leefomstandigheden

Dit cahier geeft een inkijk in het leven van gezinnen in kwetsbare leefomstandigheden en in de gezinsondersteuning op het terrein. We geven hulpverleners en...

Kennis
Welzijn
Wonen
Zorg