U bent hier

Reflectiegroep Cultuursensitieve Zorg

De Reflectiegroep cultuursensitieve zorg is een groep van Brusselse experts in het thema cultuursensitieve zorg en diversiteit en heeft de volgende doelstellingen:

-             Op de hoogte zijn waar de anderen mee bezig zijn, zodat we complementair kunnen werken.

-             Expertise en kennis delen onder elkaar.

-             Expertise en kennis naar buiten brengen en delen met de welzijns- en zorgsector.

 

Wat doen we?

- We komen 4 maal per jaar samen.

- Ontmoeten: elkaar beter leren kennen en van elkaar op de hoogte zijn zodat we complementair en/of samen kunnen werken.

- Uitwisseling van expertise:  tools en methodieken delen, projecten aan elkaar voorstellen en elkaar hierin adviseren, reflectie rond bepaalde thema’s.

- Signalen doorgeven aan het beleid.

- In 2022 organiseren we een gezamenlijke netwerkdag Cultuursensitieve zorg.

 

Wie zijn de leden?

Er zitten professionals met verschillende achtergronden en invalshoeken in deze groep: Huis voor Gezondheid, OTA, Bru-Stars, Agentschap integratie en Inburgering (BON), Minderhedenforum, CAW Brussel, Sankaa, VIVO, Steunpunt GG 'Te Gek', VGC, Kenniscentrum WWZ .

 

Heb jij ook een passie voor Cultuursentieve Zorg?

Wil je bij de netwerkdag zijn of actief deelnemen aan de Reflectiegroep Cultuursensitieve zorg?

Contacteer cynthia.van.thiel@kenniscentrumwwz.be

Contact 
cynthia.van.thiel@kenniscentrumwwz.be
02 413 01 48

Cynthia is geïntrigeerd door de superdiversiteit in Brussel. Die beperkt zich niet enkel tot de ruime verscheidenheid aan herkomst in Brussel, maar eveneens de diversiteit in gender, sociale klasse, handicap, seksuele oriëntatie ... Aan de hand van het kruispuntdenken geeft ze duiding over discriminatie en sociale uitsluitingsmechanismen. Daarnaast is zij het aanspreekpunt voor organisaties met vragen over cultuursensitieve zorg.

Lees ook 

Bekijk hier het verslag van de Netwerkdag Cultuursensitieve zorg van 29 november.

Welzijn
Zorg
beeld uit film kotosa

De vier vrouwen die in de film aan het woord komen, zijn Belg van Afrikaanse afkomst. Ze vertellen over zorg tussen twee culturen en over ouder worden in...

Welzijn

Cultuursensitieve zorg heeft als doel de zorg voor mensen van vreemde origine in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te optimaliseren

Zorg
kruispunt

Bij elk individu spelen verschillende machtsverhoudingen, uitsluitingen en privileges een rol. Kruispuntdenken wil net de intersecties van discriminaties...

Welzijn