U bent hier

2 jaar Magenta in Brussel: zo is het om als Vlaams project in Brussel op te starten

Het project Magenta geeft laagdrempelige workshops aan ouders van kinderen met extra zorgnoden. Na een aantal jaar actief te zijn in Vlaanderen, startte Magenta in 2020 een Brusselse werking met financiële steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Kenniscentrum WWZ begeleidde hen bij de opstart in Brussel.

In dit dossier maak je kennis met Noor Seghers en Marleen Van Noten van Magenta, die met veel volharding, nieuwsgierigheid en leergierigheid hun project uit Vlaanderen naar Brussel brachten, met de hulp van Dorien Colaers van Dienst Ondersteuningsplan en de twee vrijwilligers Nadia en Najat. Ze vertelden ons hoe Magenta ouders leert zorgen voor zichzelf, hoe het in Brussel moeilijk maar bijzonder werken is, en over de kleine maar fijne Brusselse sector voor personen met een handicap.

We werden meteen enthousiast onthaald door de Brusselse sector

Na twee jaar in Brussel maken Noor Seghers en Marleen Van Noten van Magenta de balans op met enkele geleerde lessen.

"Magenta heeft mijn ogen geopend"

Nadia en Najat zijn allebei ouder van een zorgenkind en werden vrijwilliger bij Magenta nadat ze zelf workshops volgden.

“Zet samenwerkingen op met bestaande diensten als je in Brussel een project wil starten.”

Als expert in de Brusselse sector voor personen met een handicap hielp Dienst Ondersteuningsplan Vlaams-Brabant Brussel (DOP) Magenta bij de opstart in Brussel