U bent hier

Onthaalbeleid: wat, waarom en hoe?

Investeren in een goed onthaalbeleid maakt een verschil

Is het je gelukt nieuw talent aan te werven? Fijn! Nu begint een nieuwe stap in het aanwervingsbeleid: het onthalen van je nieuwe medewerker. Onderzoek toont aan dat een goed onthaalbeleid ervoor zorgt dat medewerkers geneigd zijn langer te blijven. En dat ze met meer enthousiasme aan het werk zijn. Daarnaast helpt het ook bij het aantrekken van nieuw personeel. Personeel dat er graag werkt zal zelf lang(er) blijven en ook andere mensen uitnodigen om te solliciteren bij openstaande vacatures in de organisatie.

"Nog al te vaak denken werkgevers dat ze klaar zijn na de sollicitatie- en aanwervingsprocedure. Maar dan begint het werk pas. De eerste werkweken moet je vooraf goed inplannen, met regelmatige feedbackmomenten."

Voor nieuwe medewerkers geeft het onthaalbeleid een eerste indruk over de organisatie. Het legt de basis voor de rest van de ervaring binnen de organisatie. Wanneer je hier als organisatie in tekort schiet is het een duidelijk alarmsignaal dat ze er niet toe doen en blijven (jonge) werkers onzeker en mogelijk wrokkig achter. 

"We zitten in een kandidaat-gedreven markt. Nieuwe medewerkers weten dat er andere jobs zijn waar het misschien beter is. Een negatieve ervaring zal hen sneller naar iets anders doen zoeken."

Investeren in een goed onthaalbeleid maakt een verschil! Voor je organisatie én voor al je medewerkers!

Lees meer in onze brochure "Onthaalbeleid: wat, hoe, waarom en hoe?".

Lees ook 

Met het project Op niveau: werken in welzijn en zorg in Brussel willen we de welzijnssector mee op de kaart zetten en zijn plaats laten innemen in het...

Kennis
Welzijn
Wonen
Zorg
Cover cahier Werken in welzijn en zorg in  Brussel

De welzijns- en zorgsector is een van de grootste op de Brusselse arbeidsmarkt. Dit cahier wil een hulpmiddel zijn voor iedereen die zich in Brussel inzet...

Kennis

We geven 10 tips om je vacature en jezelf als werkgever aantrekkelijker te maken. Want ook jij als werkgever moet “solliciteren”!

Welzijn