U bent hier

Verbindende communicatie met je cliënten en collega's

Hoe gaan we om met verschillen tussen mensen? Workshop Verbindende communicatie

Goede communicatie en verbinding zijn essentieel voor een goed vertrouwen, een positieve werksfeer, en een vlotte workflow.

Workshop: Verbindende communicatie met je cliënten en collega's (14 maart, 9u - 12u30)

Spreker: Pascal Roskam, lector Human Resources Management bij de opleiding Sociaal Werk aan de Hogeschool Gent, en trekker van het project 'De Generatiebril'.

Pascal Roskam biedt een hands-on en humoristische benadering over hoe we kunnen omgaan met verschillen op de werkvloer.

  • In het eerste deel staat hij samen met jullie stil bij de verschillen tussen mensen en hoe deze verschillen hun relaties kunnen bemoeilijken. We bekijken deze verschillen vanuit een generatiebril, aan de hand van het cultuurmodel.
  • In het tweede deel neemt Pascal ons mee in dit thema via ervaringsoefeningen. Zo worden we ons meer bewust van de verschillen die we niet altijd in de gaten hebben maar die voor menig communicatiemisverstand zorgen.
  • In het derde deel krijgen we communicatietips over herkenbare situaties op de werkvloer én in het gewone leven, zoals omgaan met verandering, motivatie (of moetivatie?), leidinggeven, relatieconflicten, enzovoort.

Praktisch

Voor wie? Iedereen die in een welzijns- en zorgorganisatie betrokken is bij personeelsbeleid (directies, leidinggevenden, HR-medewerkers), en begeleiders en personeel dat geïnteresseerd is in een andere blik op communicatie om het werk met hun cliënten te verrijken.

Waar? Amazonehuis, Middaglijnstraat 10, 1210 Brussel | Zaal: Rosa Parks (2e verdieping)

Wanneer ? 14 maart van 9u tot 12u30 (LET op: deze sessie was eerst gepland op 22 februari, maar is verplaatst naar 14 maart)

Prijs? € 25

Inschrijven

Contact

Kris Gysen: kris.gysen@kenniscentrumwwz.be - 0476 22 71 65

Adres 

Amazonehuis, Zaal Rosa Parks, Middaglijnstraat 10, 1210 Brussel

Datum 
donderdag, 14 maart, 2024 - 09:00 tot 12:30
Prijs 
€25
Lees ook 

6 keer aan de slag met het HR-beleid van je organisatie

Agenda

Met het project Op niveau: werken in welzijn en zorg in Brussel willen we de welzijnssector mee op de kaart zetten en zijn plaats laten innemen in het...

Kennis
Welzijn
Wonen
Zorg

We geven 10 tips om je vacature en jezelf als werkgever aantrekkelijker te maken. Want ook jij als werkgever moet “solliciteren”!

Welzijn

Tijdens onze kick-off van de kennisateliers hadden we het over jongere op de arbeidsmarkt en over Actiris.

Welzijn