U bent hier

Verslag kennisatelier 2 - Aan de slag met de HRscan

De huidige krapte op de arbeidsmarkt daagt ons uit om vernieuwend te denken rond het aantrekken en behouden van medewerkers in Brussel. In de kennisateliers "Andere tijden, anders werken" gaan we op zoek hoe we zelf verandering kunnen waarmaken.

Voor het tweede kennisatelier nodigden we Verso uit. Verso is een interprofessionele werkgeversfederatie die sociale ondernemingen ondersteunt om hun sociale, economische en ecologische impact te vergroten. Zij zijn dus helemaal thuis in de uitdagingen van onze sector.

Speciaal voor de ondersteuning van het HR-beleid van grote en kleine organisaties ontwikkelden ze een HRscan. Deze tool vertelt je snel, gratis en heel precies waar het medewerkersbeleid in jouw sociale onderneming nog beter kan.

Verso brengt de verschillende onderdelen van dit beleid in kaart aan de hand van een vragenlijst die medewerkers anoniem kunnen invullen. Van daaruit stellen ze één of meerdere focusgroepen op die de antwoorden op de vragen verder verduidelijken en analyseren. Deze informatie is interessant voor HR-medewerkers en directies en wordt door Verso in een rapport gegoten. Hierin staan de enquêteresultaten, de duiding door de focusgroep en de strategische adviezen van Verso. Inzicht en advies om verder te groeien dus!

Maar je hoeft het niet alleen verder te doen.

Verso kan jullie in contact brengen met geschikte experten die kennis, kunde en prijs op maat van de social profit kunnen voorzien. Ze bieden ook HR-vormingen en lunchwebinars aan aan een zacht prijsje en een helpdesk die je kan bijstaan.

Iets voor jou?

Kijk zeker eens op de website van Verso voor de HRscan, de bootcamps (bvb ‘Communicatiestrategie’, ‘Financieel managament basis’ of ‘Eco-leiderschap 2030’) en lunchwebinars (bvb ‘Interne communicatie in teams’ of Re-integratie naar werk’).

Heb je dit kennisatelier gemist? Geen nood! Schrijf je hier in voor de andere kennisateliers.

Ontdek de andere kennisateliers

 

Lees ook 

Tijdens onze kick-off van de kennisateliers hadden we het over jongere op de arbeidsmarkt en over Actiris.

Welzijn

6 keer aan de slag met het HR-beleid van je organisatie

Agenda
onthaal op het werk

Investeren in een goed onthaalbeleid maakt een verschil.

Welzijn

We geven 10 tips om je vacature en jezelf als werkgever aantrekkelijker te maken. Want ook jij als werkgever moet “solliciteren”!

Welzijn
stagiairs

De opleidingen sociaal werk geven aan dat ze minder stageplekken vinden voor hun studenten. Wij doen een warm pleidooi om de deur niet dicht te doen voor...