U bent hier

Getuigenissen tijdens de coronacrisis

De Coronacrisis zorgt ook voor een grote omschakeling in het werk van de hulpverlener. Lees hier de getuigenissen van hoe zij omgaan met de nieuwe situatie.

Deel je verhaal

Indien jullie organisatie of een gekende organisatie wil getuigen over zijn nieuwe manier van werken door de coronacrisis, mogen jullie ons een seintje geven op info@kenniscentrumwwz.be.

Overige nuttige informatie

Info voor hulpverleners en -organisaties tijdens de coronacrisis:  bereikbaarheidwerken en hulpverlenen, elkaar helpen en ondersteuningsmaatregelen. In onze agenda nemen we ook virtuele activiteiten (livestream, webinars ...) op.

 

InBrussel schoot onmiddellijk in actie.

Voor mensen onderaan de arbeidsmarkt wordt het na de corona-crisis nog moeilijker

Sinds 2012 begeleidt vzw InBrussel kwetsbare werkzoekenden die op eigen kracht moeilijk een job vinden.  Op jaarbasis begeleiden zij met 13 medewerkers 750 werkzoekenden.

Samen rond de tuintafel in Coronatijden.

Beschut Wonen Nieuwe thuis: Onze bewoners verdienen een pluim

In de twee woningen van Beschut Wonen Nieuwe Thuis in Ganshoren wonen 16 mensen met een psychiatrische problematiek. Half maart viel het dagelijks leven plots stil.

Voedselbedeling in Voyaach

Samenlevingsopbouw Brussel: "Deze crisis legt structurele problemen bloot."

Half maart, toen de corona-lockdown werd uitgevaardigd, moest Samenlevingsopbouw al zijn groepswerkingen noodgedwongen sluiten. Zij beseften meteen dat er ingrijpende maatregelen nodig waren.

Mina (rechts) "Ontzettend veel mensen worden getroffen."

Adib in de frontlijn: Er heerst een grote onderlinge solidariteit

Sinds 2015 richt de zelforganisatie ADIB (Action et Dialogue Bruxelles) zich tot kwetsbare mensen in Molenbeek. Door de lock down half maart viel hun dagelijkse werking stil, maar zij bleven niet bij de pakken zitten.

studenten aan het werk

Als student hebben zij meestal geen toegang tot sociale bijstand in België

Brusselse zelforganisaties staan mee in de frontlijn. Edwige Abena over de precaire situatie van studenten met Afrikaanse roots.

straathoekwerker drinkt koffie

Het straathoekwerk van vzw Diogenes in tijden van Covid-19

Omdat met COVID-19 de overlevingsstrategieën om aan voldoende voedsel en geld te komen niet meer werken, is de situatie op zeer korte tijd drastisch veranderd.

bellen

Het BuurtPensioen in corona-tijden

Alle antennes van Het BuurtPensioen dragen er vandaag toe bij, om deze moeilijke tijden samen te overbruggen.